• Bouwgroep De Heuvelrug wint de eerste prijs in de categorie Grote Praalwagens met hun wagen 'Al doende leert men'.

    Wilco Willemse

Twintigduizend bezoekers zagen dahliacorso

LEERSUM De 66e editie van Bloemencorso Leersum stond afgelopen weekend op het programma. Traditioneel is de optocht op zaterdag, maar de dag er voor zijn vele vrijwilligers druk bezig met het konten en plakken van vele duizenden dahlia's. Een bonte stoet praalwagens is het resultaat van vele uren werk. Bouwgroep De Heuvelrug ging er met hun wagen 'Al doende leert men' met de eerste prijs bij de grote praalwagens vandoor. Een categorie kleiner won Bouwgroep EMM.

Wilco Willemse

Het bestuur van Bloemencorso Leersum kijkt terug op een prachtig weekend. Marloes Rijsmus is secretaris: ,,Het was weer een fantastisch evenement. Net als vorig jaar bezochten ongeveer 20.000 bezoekers het corso, dat is best bijzonder voor zo'n klein dorp als Leersum. Als je ziet hoeveel mensen keihard werken om al dat moois op de weg te krijgen, is het fijn dat de waardering van de toeschouwers er is. Ook de tentoonstelling van de wagens op zondag werd druk bezocht, het mooie weer heeft daar zeker bij geholpen. Er waren ongeveer 3350 bezoekers, meer dan voorgaande jaren. Voor de bouwers is dat extra fijn, want de entreegelden komen rechtstreeks terecht bij hun penningmeesters."

BLOEMENKONINGIN Ook Bloemenkoningin Gerina van der Sijs had lang uitgekeken naar het corsoweekend. De dag er na kijkt ze moe maar tevreden terug: ,,Wat een ervaring! Ik heb echt genoten van elke minuut. De afspraak bij de schoonheidsspecialiste afgelopen donderdag lijkt al weer zo lang geleden. Het waren drie bomvolle dagen. De vrijdag staat in het teken van de ronde langs de bouwgroepen met het bestuur en burgemeester en wethouders. We sloten de ronde af bij mijn eigen bouwgroep, De Heuvelrug, dat was heel bijzonder.

Zaterdag was de grote dag. Het voelt gek om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan. Eindelijk mocht ik m'n nieuwe jurk aan, ik heb zoveel leuke reacties gekregen onderweg. En ook voor mij was het heel bijzonder dat ik de eerste prijs mocht uitreiken aan mijn eigen bouwgroep. Zelf heb ik er ook maandenlang hard aan gewerkt en dan is de ontlading enorm. Zondag na de tentoonstelling heb ik met een barbecue met ze gehad om het weekend af te sluiten. Toen was ik weer even corsobouwer, in een spijkerbroek, dat voelde ook weer lekker."

WINNAARS In negen categorieën reden 41 startnummers mee. Grote winnaar van de dag waren de bouwers van Bouwgroep De Heuvelrug met een eigen ontwerp. Hun wagen stelde een peuter op zijn driewieler voor, een knap staaltje eigen bouwwerk, gezien de vele bewegende delen aan de wagen. De eerste prijs bij de kleine praalwagens was voor bouwgroep EMM en bij de luxe wagens won de Rabobank met een mooi geheel in oranje en blauw. Bij de allerkleinsten was de eerste prijs voor Scouting Zuylensteyn Corsokidz met hun wagen 'Ghost Busters'. De BDU persprijs werd dit jaar uitgereikt aan de indrukwekkende wagen 'Kathedraal' van De Jeugdraad.

De complete uitslagen zijn te vinden op de website www.bloemencorsoleersum.nl