• Marijn, Floor, Marilou en Joost overhandigen de 2e prijs aan directeur Pieter van Dijk

    Annieta Brinkers

Tweede prijs voor de Kring in landelijke ScratchMatch

DRIEBERGEN Kinderen van basisschool de Kring in Driebergen hebben met hun eigen computerspel 'Trip to the planets' de 2e prijs gewonnen van de Scratch Match. Met acht andere scholen uit heel Nederland namen zij deel aan de landelijke finale van de programmeerwedstrijd. Maandag hebben zij hun prijs overhandigd aan directeur Pieter van Dijk: een mooi Lego WeDo pakket met een auto en hijskraan die je via de computer kunt aansluiten en besturen.

Floor vertelt over de wedstrijd: ,,De finaledag was heel spannend en ook heel leuk om te zien welke spellen de anderen hadden gemaakt." Marilou: ,,Ik vond het hartstikke leuk om mee te doen. Ik wil zeker verder gaan met programmeren!"

Een spel programmeren is ook creatief zijn: het verhaal is door de kinderen samen bedacht en deels getekend. Ook de muziek hebben zij zelf gemaakt. Naast de lessen op school hebben ze veel thuis aan het spel gewerkt. In de laatste weken is zo nog een eigen variant op het flappybirds spel toegevoegd door Marijn en Joost.

Pieter van Dijk is trots: ,,Heel knap dat de kinderen deze prijs hebben gewonnen in het eerste jaar dat de school meedoet. Volgend jaar willen we een vervolg geven aan de programmeeractiviteiten op school. En wie weet… ontstaat er dan weer een nieuw Scratch team".

Scratch is een online programma waar kinderen door middel van blokken codeertaal kunnen leren programmeren. Je kunt hiermee een eigen spel of verhaal maken. De ScratchMatch wordt volgend jaar weer georganiseerd. Alle scholen kunnen meedoen. Meer informatie staat op de website www.scratchmatch.nl.