• Geo Prins
  • Geo Prins

Tweede editie Winterfest in winkelcentrum De Sluis

DRIEBERGEN Winkelcentrum De Sluis is komende vrijdag gehuld in winterse sferen. Na een succesvolle eerste editie houdt ondernemersvereniging Biz3B dit jaar voor de tweede keer het 'Winterfest' op winkelcentrum De Sluis. Dit jaar met een kunstijsbaan, springkussen en een overdekt terras. ,,Een gezellig evenement met voor ieder wat wils", beschrijft Geo Prins, één van de organisatoren namens Biz3b, het evenement.

Victor Schutijser

Het Winterfest wordt opgebouwd op de parkeerplaats bij De Sluis, waar dit jaar ook een overdekt terras komt. Het meubilair en de tenten worden verzorgt door de Speelweek, die dit jaar haar 50ste editie gaat beleven. Daar verkopen zij winterse drankjes, erwtensoep en broodjes bal. De hele opbrengst daarvan gaat natuurlijk naar de Speelweek.

SCHAATSBAAN De grootste publiekstrekker van de vorige editie is er dit jaar weer; de schaatsbaan. ,,Kinderen vonden het geweldig afgelopen jaar! De sfeer die de baan met zich meebrengt zorgt voor een enorme gezelligheid. We zijn de baan zelfs ook gaan gebruiken bij de kerstmarkt in december", aldus Prins. Speciaal voor de jongere kinderen is er dit jaar ook een springkussen bij het Winterfest.

Het is belangrijk dat winkelcentrum De Sluis levendig blijft en daar draagt dit evenement aan bij, vindt de ondernemersvereniging. ,,Het thema 'Winter' spreekt aan en we hadden in deze tijd van het jaar nog geen andere activiteiten. Deze markt past perfect in het programma", vertelt Prins.

AANBIEDINGEN Winkeliers uit Driebergen zullen met leuke acties en aanbiedingen aanwezig zijn op de kerstmarkt. De organisatie verwacht een goede opkomt. ,,We hopen natuurlijk op lekker weer. We adviseren om niet met de auto te komen, want het aantal parkeerplaatsen is beperkt", aldus Prins.

PLAATSVINDEN Het 'Winterfest' zal plaatsvinden op vrijdag 19 januari tussen 14 uur en 20 uur bij Winkelcentrum De Sluis.