• Menno Bausch
  • Menno Bausch

Twee zwaargewonden bij ongeval in Maarsbergen (video)

MAARSBERGEN Op de Woudenbergseweg-N226 in Maarsbergen zijn zondagavond twee personenvoertuigen met elkaar in aanrijding gekomen. Dit gebeurde nabij kasteel Maarsbergen in de richting van Leersum.

De 26-jarige bestuursteruit kwam door nog onbekende oorzaak op de andere helft van de weg terecht. Daar reed op dat moment een andere 38-jarige automobilist uit Woudenberg waardoor de twee auto's in botsing kwamen. Eén persoon werd hierbij uit de auto geslingerd en kwam op het wegdek terecht. In de andere auto kwam een vrouw bekneld te zitten, zij was niet aanspreekbaar. De brandweer heeft deze vrouw uit de auto moeten bevrijden door deze open te spreiden en te knippen.

Meerdere ambulances en twee traumahelikopters werden gealarmeerd. De helikopters zijn niet ter plaatse gekomen, omdat de slachtoffers met grote spoed naar het ziekenhuis overgebracht diende te worden.

Omdat in één van de auto's ook een kinderzitje aanwezig bleek, is ook in de directe omgeving gezocht of deze mogelijk in de auto gezeten zou kunnen hebben.De onderdelen van de voertuigen lagen tot ver in de omgeving verspreid. Het wegdek bleek erg glad door olieresten, of dit heeft bijgedragen aan de toedracht van het ongeval dat is nog niet bekend.

De rotonde Donderberg en de rotonde bij Maarsbergen zijn enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest voor het doen van onderzoek door de verkeersongevallenanalyse van de politie.S