• Opsporing Verzocht

Twee mannen vast voor gewapende overval Driebergen

DRIEBERGEN De recherche heeft dinsdag twee mannen van 18 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van een gewapende overval op een sigarenwinkel aan de Hoofdstraat in Driebergen van eind 2016. Aan de zaak werd vorige week aandacht besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Vrijdagavond 30 december 2016 was het echtpaar dat eigenaar is van de zaak, bezig met de winkel te sluiten. Rond 20.45 uur zwaaide echter de deur open en stormden drie overvallers de winkel in. De vrouw rende gelijk naar hun woning achter de winkel en schakelde de politie in. De overvallers wilden geld en sloegen de winkelier hard tegen zijn hoofd. Ook sloegen ze een glazen ruit van de tussendeur naar de woning kapot. Zonder buit renden ze de winkel uit.

De recherche startte een onderzoek en riep getuigen op zich te melden. In zowel bureau Hengeveld als in Opsporing Verzocht werd aandacht aan de zaak besteed. Dit leverde meerdere tips op. Door die tips en tactisch onderzoek konden dinsdagochtend twee verdachten worden aangehouden. De twee 18-jarige jongemannen uit Soesterberg en Driebergen zitten vast. Het onderzoek naar de derde verdachte wordt voortgezet.