• Meedingen naar de titel Leersums Kampioen Bommetje Springen kan op vrijdag 24 augustus.

    Bosbad Leersum

Topzomer zorgt voor recordaantal bezoekers

LEERSUM Het Bosbad in Leersum ontving maandag 30 juli de 50.000ste bezoeker van dit zomerseizoen. Net na het middaguur gebeurde het. Met de handteller in de aanslag bleek het vaste bezoekster Belinda Meesters uit Amerongen te zijn die voor het mooi ronde getal zorgde. Zij werd door Miranda Visman, bedrijfsleider bij het Bosbad, opgewacht en in het zonnetje gezet.

Wilco Willemse

,,Echt heel gaaf dat we nu al op dit aantal zijn. Het is tot nu toe een fantastische zomer. Al wekenlang is het weer echt helemaal goed en dan weten de zwemmers ons goed te vinden om een beetje af te koelen. En het mooie weer houdt nog even aan. Ik durf het wel aan om te voorspellen dat we dit seizoen makkelijk de 60.000 bezoekers halen. Vorig jaar waren dat er over het hele seizoen ongeveer 44.000."

DAGRECORD Het is elke dag weer spannend of de bezoekers het bad weten te vinden. Visman: ,,'s Ochtends is het bezoekersaantal heel stabiel. Tussen de zestig en honderd mensen komen dagelijks hun baantjes bij ons trekken, weer of geen weer. Heel wat Leersumers houden zo hun conditie in de zomermaanden op peil. Voor middagbezoekers, vaak bestaand uit gezinnen of jeugd, spelen de weersomstandigheden een veel grotere rol. Voor een druk bezochte dag moet de zon sowieso schijnen en het liefst geeft de thermometer 23 graden of meer aan. Dan komen we op een vakantiedag makkelijk aan duizend bezoekers. Afgelopen vrijdag was het een topdag en zetten we het seizoensrecord op ruim 2.700 bezoekers. We zijn dan met een team van acht badmeesters- en juffen aan het werk om de veiligheid te garanderen."

PERSONEEL Sinds een aantal jaar werkt het Bosbad samen met Sportservice Veenendaal voor de werkzaamheden in het openluchtbad. Visman: ,,Dit is mijn zesde jaar hier en mijn tweede seizoen als bedrijfsleider. Werken is hier een feestje. Het Bosbad is één van de mooiste buitenbaden van Nederland. De tijdelijkheid van het werk maakt vinden van personeel lastig. We zijn in Leersum maar vier maanden open en in die tijd gaan veel van onze collega's ook op vakantie. Op een drukke dag staan we met z'n achten, dus we hebben een behoorlijke poule nodig."

VEILIGHEID ,,Elk seizoen starten we met een nieuwe groep die we dan een zogenaamde lifeguard-training geven. Maar zoals vaker is er ook verloop tijdens het seizoen, waardoor we vorige week nog eens vier nieuwe krachten hebben opgeleid. Naast een theoretisch gedeelte is natuurlijk reddingzwemmen een hoofdonderdeel. De veiligheid van onze bezoekers is voor ons het allerbelangrijkst."

BOMMETJE In het laatste weekend van de schoolvakantie organiseert het Bosbad het jaarlijkse Leersumse Kampioenschap Bommetje Springen. Visman: ,,Bezoekers kunnen op vrijdag 24 augustus kosteloos meedoen, we springen in vier leeftijdscategorieën. Aanmelden kan bij de aanwezige collega's. We starten om 19.00 uur. De winnaar verdient alvast een seizoenskaart voor 2019."