• De kunstcommissie van de Culturele Regio.

    Stichting Culturele Regio

'Top van Nederlandse kunstenaars te zien'

LANGBROEK De Stichting Culturele Regio Utrechtse Heuvelrug houdt van vrijdag 19 tot en met maandag 22 april een kunstexpositie. Een bijzondere expositie met schilderijen van gerenommeerde schilders. De werken hangen in de Oranjerie op Landgoed Sandenburg. In de tuin is een beeldenroute, waarbij de nationale top aanwezig is.

Ali van Vemde

Henk Drok en Annie van Hall van de Stichting Culturele Regio Utrechtse Heuvelrug zijn trots op deze expositie. ,,Hier is echt de top van Nederlandse kunstenaars te zien, maar er zijn ook exposanten uit het buitenland. Een aantal werken wordt geleverd door Galerie Laimbock in Langbroek en Galerie Kunst aan de Lek in Wijk bij Duurstede."

Voor het eerst is nu ook de tuin van het landgoed beschikbaar. Tevens is er een cultuurcafé voor een hapje en een drankje. Naast de kunstenaars zijn er pagode tenten waar informatie te vinden is. Hierbij ook het Wijks Atelier. De expositie, in het paasweekend, is geopend op vrijdag van 12.30 tot 18.30 uur en zaterdag, zondag en maandag van 10.30 tot 17.00 uur. De opening van de expositie wordt verzorgd door wethouders van de gemeente Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug. Zij zullen een woordje spreken en een kunstwerk onthullen.

KUNSTENAARS Er zal in de Oranjerie werk te zien zijn van Lia Laimbock, Sylvia van Opstall, Han de Leeuwerk, Jan Pieter Foppen, Andre van Lier, Gerda Elfring en kunstenaarsechtpaar Uschi Klaas en Heinrich Brockmeier. In de beeldentuin is werk te zien van onder andere Wilma Vermeij, Marc Deeleman, Willem Lenssinck, Ton Mooij, Marco Goldenbeld, Piet van der Wildt, Theo Germann, Erwin Meijer, Ripolles, Francesca Zijlstra, Fons Bemelmans, Jan de Graaf, Juul Rameau en Miep Maarse.

CULTURELE REGIO Op de website van de culturele regio Utrechtse Heuvelrug is alle informatie te vinden over kunst, cultuur, adressen om te eten en te overnachten en uitstapjes. Henk Drok: ,,Het aantal deelnemers is behoorlijk gegroeid. In 2016 hadden we zestien deelnemers, een jaar later, bij de lancering, vijftig en nu ruim honderd. We kunnen elkaar versterken en meer bekendheid geven, onder andere door landelijk te adverteren. Vorig jaar hielden we een deelnemersdag op Landgoed Zonheuvel en daar bleek dat men graag met elkaar iets wilde opzetten. Het bestuur heeft dit opgepakt en dit heeft geresulteerd in deze mooie expositie. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijkse traditie gaat worden."

Jaarlijks wordt een kunst- en cultuurgids uitgegeven. Vriend worden van de Stichting Culturele Regio Utrechtse Heuvelrug kan ook. Drok: ,,Voor 25 euro helpt u mee om cultuur en kunst onder de aandacht te blijven brengen. Bezoekers zijn welkom op de expositie 'Kunst op Sandenburg' aan de Sandenburgerlaan 6 in Langbroek. De toegang bedraagt 5 euro en kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Read Shop in Driebergen, Doorn en Wijk bij Duurstede.