• BIGA Bladblaascampagne 2014
    Driebergen 9 oktober 2014
    De start van de BIGA Bladcampagne is in Drieberen officieel afgetrapt. Alle blaadblazers met hun materieel verzamelde zich voor de start en de foto.
    Foto: Hans Lebbe / HLP images

    Hans Lebbe

Toekomst van de BIGA staat op het spel

HEUVELRUG Het lijkt erop dat Bartiméus en Abrona van hun aandelen in de BIGA Groep af willen. Als tussenstap gaat Utrechtse Heuvelrug samen met vier andere regiogemeenten een financieel bod uitbrengen.

Michiel Schaaij

Over de hoogte daarvan is nog geen besluit genomen. Volgens het college gaat de deal de gemeente maximaal 89.000 euro kosten. De verwachting is, dat de BIGA-aandelen straks geen waarde meer hebben en het bedrag afgeschreven moet worden.

 

WERKVOORZIENING Nu de rijksoverheid de zorg heeft gereorganiseerd en veel taken naar de gemeenten heeft overgeheveld, willen Abrona en Bartiméus zich weer op hun kerntaken richten. Dat schrijft het college in een voorstel aan de gemeenteraad.

De instellingen voor zorg aan mensen met een beperking zouden onder de huidige omstandigheden geen brood meer zien in de sociale werkvoorziening.

Maar volgens bestuursvoorzitter Jan Duenk is het precies andersom. De deelnemende gemeenten zouden al in 2013 hebben aangegeven, dat ze in 2015 de zeggenschap over de BIGA Groep willen hebben.

Lees het uitgebreide artikel in de krant van donderdag 16 april.

Foto: BIGA-medewerkers tijdens de start van de Bladcampagne van het bedrijf in oktober vorig jaar.