• Klaas Haitsma

Toegangspoort Henschotermeer 'onrechtmatig'

HEUVELRUG De mobiele toegangspoort die onlangs bij het Henschotermeer is geplaatst, is volgens burgemeester Frits Naafs onrechtmatig neergezet. Onlangs plaatste de exploitant de nieuwe entreepoortjes -die nu nog buiten gebruik zijn- op het terrein. ,,Wij denken dat de poortjes zonder vergunning zijn geplaatst en gaan samen met Woudenberg een handhavingstraject starten", aldus Naafs.

Marc Satijn

Al eerder waren de poortjes in opspraak, aangezien het nieuwe digitale toegangssysteem zou werken met gezichtsherkenning. De PvdA en de SP in Provinciale Staten stelden toen al vragen over de privacy van de vaste badgasten. Nu is het dus de vergunning die niet in orde zou zijn. ,,Ondanks dat hij verrijdbaar is, hebben ze wel een vergunning nodig. Dit heeft te maken met onder andere de afmetingen", legt Naafs uit. Hij wil nu samen met de exploitant kijken naar hoe nu verder.

EVENEMENT De exploitatie van het Henschotermeer ligt inmiddels al meer onder het vergrootglas. Tijdens de laatste raadsvergadering op 7 juni bevroeg ook D66-raadslid Dorien Schults de burgemeester over een evenement dat zou hebben plaatsgevonden op het recreatieterrein met tractoren. ,,Dit scheen wat overlast te hebben veroorzaakt bij omwonenden. Wat dit wel aangevraagd?", aldus Schults, die geen antwoord kon krijgen van Naafs. ,,Ik weet niet of het op ons grondgebied was, maar dat ga ik uitzoeken." 

Nu de handhaving zal gaan plaatsvinden op de plaatsing van de poortjes, is het nog maar de vraag wanneer de verwachte entreeheffing in zal gaan. De exploitant zal in ieder geval een schrijven ontvangen namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de gemeente Woudenberg.