• Edith Hazelzet
  • Edith Hazelzet
  • Edith Hazelzet

Tienjarig jubileum Pubkwis gevierd tijdens grote finale

HEUVELRUG In Fietscafé De Proloog in Amerongen werd dinsdag de verlate seizoensfinale van de regionale pubkwis gespeeld. Het café was in alle hoeken en gaten gevuld door veertig teams van vijf personen. Ter gelegenheid van het jubileum deden onder de naam 'BMW 36' mee: burgemeester Frits Naafs, wethouders Henk Veldhuizen en Hans Nijhof, gemeentesecretaris Marjan Havekes en Jaap Lange, adjunct-directeur van de gemeente.

Voor aanvang van de populaire, maar altijd lastige quiz, werden initiatiefnemers Helma Monteban en Ruud de Jonge uit Amerongen in het zonnetje gezet. Voor elke Pubkwis verzinnen zij weer met veel plezier tachtig moeilijke vragen, die iedere eerste dinsdagavond van de maand gelijktijdig worden gesteld in cafés in Amerongen, Austerlitz, Leersum, Woudenberg en Driebergen. Zij kregen hiervoor bloemen, cadeaus, vele woorden van waardering en een groot applaus.

VRAGEN De Pubkwis bestond dinsdag uit een selectie van de ruim 7000 vragen die in de afgelopen tien jaar de revue passeerden, maar was daarom niet minder pittig. Tijdens het jureren van de 3200 antwoorden van de avond, werd een Petje-op/Petje-af-quiz gespeeld om de titel 'Brains van de Heuvelrug'. Deze ging naar Robert Bouw van 'De Wielewaal' uit Woudenberg.

WINNAARS De Heuvelrugfinale werd gewonnen door 'Winklers' - al twee keer eerder Heuvelrugkampioen - uit Amerongen met 64 punten, gevolgd door 'De Bijen' uit Leersum en 'Het College Van 60' uit Austerlitz met respectievelijk 62 en 60 punten. 'BMW 36' eindigde op de 39e plaats met 36 punten.