Thema-avond over alcohol op Revius Lyceum

DOORN Leerlingen uit de derdeklas van het Revius Lyceum in Doorn houden op dinsdag 14 april een ouderavond rond het thema alcohol. De avond houden zij in samenwerking met Victas, Welnúh, de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de GGD regio Utrecht.

Tijdens de ouderavond nemen de leerlingen de ouders mee in de schadelijke gevolgen van alcohol voor het puberbrein. Het interactief theater van Victas stuurt aan op de dialoog tussen de ouders en de leerlingen. De ouderavond wordt officieel geopend door wethouder Henk Veldhuizen.

De ouderavond wordt deels verzorgd door de leerlingen zelf. De ruim tweehonderd derdeklasleerlingen hebben een rol in de voorbereidingen of op de avond zelf. Zo zijn ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het maken van posters en flyers voor de promotie, maar ook het bereiden en uitserveren van 'Happy Drinks' en hapjes, of het geven van presentaties. Naast de presentaties van de leerlingen neemt het interactief theater van Victas de ouders en leerlingen mee in verschillende scenario's waarin ouders het gesprek aan gaan en grenzen stellen.

In 2012 is in de gemeente Utrechtse Heuvelrug het project Jeugd en Alcohol van start gegaan. Aanleiding voor dit project waren de cijfers afkomstig uit de jeugdmonitor in 2012. De ouderavond op het Revius Lyceum is één van de preventie-activiteiten die voorkomen uit het project Jeugd en Alcohol.

De ouderavond op het Revius Lyceum heeft als doel ouders meer bewust te maken van hun invloed op het drinkgedrag van hun kind en een ingang te creëren voor de ouders om hierover het gesprek aan te gaan.