• Archief BDU Media

Tennissers LTV Maarn op ramkoers

MAARN De gemeente en de Maarnse tennisvereniging lijken op ramkoers te liggen. Gesprekken over de toekomst van de banen en het clubgebouw hebben niet tot een overeenkomst geleid. Voorzitter Robert Bokx trekt nu in een brief aan de gemeenteraad aan de bel. ,,Onze constructieve houding wordt door de gemeente op geen enkele manier positief beantwoord", aldus Bokx.

Michiel Schaaij

Onder het motto 'gelijke monniken, gelijke kappen' wilde de fusiegemeente Utrechtse Heuvelrug de subsidieregelingen voor sportverenigingen in de zeven dorpen gelijk trekken. Tien jaar na de gemeentelijke herindeling is die klus bijna geklaard. Maar bij de Maarnse tennisvereniging aan de Planetenbaan stokt de zogenaamde harmonisatie.

RISICO'S De Maarnse tennissers huren de banen en de kleedaccommodatie voor een symbolisch bedrag van de gemeente. De gemeente wil het gebouwtje naast de banen echter overdragen aan de 51-jarige tennisclub. Maar volgens secretaris Wiebe Oosterhoff zijn de financiële risico's voor LTV Maarn te groot.

NEGATIEF Sportkoepel HSI heeft de negatieve financiële effecten van de harmonisatie op de Maarnse tennisclub eerder al eens becijferd op ruim 22.000 euro. Oosterhoff zinspeelt daarom op een 'bruidsschat' van de gemeente, zoals ook andere tennisclubs op de Heuvelrug die hebben gekregen. Maar sportwethouder Henk Veldhuizen (CDA) lijkt daar weinig voor te voelen.

TOEZEGGINGEN Ook over de tennisbanen zelf is onenigheid tussen de gemeente en het bestuur van de tennisvereniging. Volgens Bokx is LTV Maarn op alle punten van goede wil, maar komen de ambtenaren toezeggingen en deadlines niet na. Secretaris Oosterhoff zegt bovendien dat de gemeente uit het niets met een 'slikken of stikken'-bod op de proppen is gekomen. LTV Maarn vestigt nu haar hoop op de Heuvelrugpolitiek.