• Marc Satijn

Tennisleraar op non-actief gesteld

DOORN Bij tennisvereniging Ludenti is één van de tennisleraren op non-actief gesteld. In een brief vanuit het bestuur naar hun leden is te lezen dat zij zeggen dat de ingehuurde leraar van tennisschool Tjalma ongepast gedrag heeft vertoond naar minderjarige leden. De tegenpartij is in serieus verweer gegaan, want zij zeggen dat de kaarten toch anders liggen. De onrust op de vereniging is hierdoor groot en een van de leden eist nu een Algemene Ledenvergadering.

Jeroen van der Veer

Nadat het bestuur van één van de ouders een klacht ontving over de tennisleraar, stelde zij een intern onderzoek in. De uitkomst hiervan werd zo'n twee weken geleden aan hun leden via een e-mail kenbaar gemaakt. Zo staat er te lezen: ,,Hieruit is gebleken dat het om een ernstige misdragingen gaat; het tonen van onzedelijke beelden aan een groepje 10- en 11-jarigen."

HARDLOOPSTER De leraar werd op non-actief gesteld, waarbij de desbetreffende persoon direct steun van diverse leden kreeg. Ook werd een advocaat in de armen genomen. ,,Het gaat hier om een filmpje op zijn mobiele telefoon, waarop een hardloopster te zien is", aldus advocaat Ruud te Pas.

,,Op social-media circuleren veel van deze filmpjes en als kijker word je dan totaal verrast", gaat de advocaat verder. ,,Opeens verandert de strekking en zie je een naakt persoon. Zonder kwade bedoelingen keek hij deze video en blijkbaar keken er kinderen mee. Als hij dit van te voren wist, dat het filmpje zo afliep en er kinderen meekeken, had hij natuurlijk nooit die video afgespeeld."

ONRUST Doordat het bestuur via twee e-mails heeft gecommuniceerd naar de leden en verder hun kaken stijf op elkaar houdt, eist Ludenti-lid John Strijker een Algemene Ledenvergadering. Strijker was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar, maar in zijn mail naar de leden staat het volgende te lezen: ,,De onrust is enkele weken later nog niet verdwenen. Sterker nog: het bestuur en de tennisschool zijn blijkbaar op een ramkoers terecht gekomen die mogelijk voor de rechter wordt uitgevochten. Over deze gang van zaken zijn veel leden uiterst ontevreden. Deze ontevredenheid is door diverse individuele leden, waaronder mijzelf, gecommuniceerd naar het bestuur. Tot op heden heeft het bestuur naar hun leden niet inhoudelijk gereageerd en verwijst men naar 'het proces'."

Om toch in gesprek te komen hoopt Strijker dat één tiende van de leden oproept tot een AVL. Gebeurt dat, dan is de vereniging volgens de statuten verplicht dit te doen.

Via een woordvoerder laat het bestuur weten dit niet zo ver te willen laten komen en organiseert volgende week een gesprek voor alle leden. Tot op heden hebben tennissers van Ludenti daar echter nog geen bericht over gehad.