• Michiel Schaaij
  • Het woonhuis aan de Jagersdreef is ongeschikt, maar tandartspraktijk Schuller-Michielse mag niet naar Nijendal.

    Michiel Schaaij

Tandarts mag niet naar Nijendal verhuizen

DRIEBERGEN Het lijkt uitgesloten dat tandartspraktijk Schuller-Michielse kan verhuizen naar het voormalige Divardy-pand aan de Nijendal. De gemeente wil niet meewerken omdat het om een bedrijventerrein gaat. De meerderheid van de gemeenteraad stemt daarmee in, zo bleek donderdagavond.

Michiel Schaaij

OP ZOEK Tijdens de open agenda schoof tandarts Onno Michielse aan om te vertellen dat hij met zijn praktijk dolgraag naar Nijendal 48 wil verhuizen. Het woonhuis aan de Jagersdreef, waar de praktijk nu is gevestigd, voldoet niet aan de eisen. Het team van tandartsen en mondhygiënistes is al twee jaar op zoek naar een andere praktijklocatie.

LEEGSTAAND Hoewel die zoektocht weinig heeft opgeleverd, lijkt het al meer dan een jaar leegstaande Divardy-pand geknipt als praktijkruimte. Maar wethouder Rob Jorg (VVD) ziet de vestiging van tandartsen op het bedrijventerrein niet zitten. Hij is bang dat het hek van de dam is en dat ook fysiotherapeuten en huisartsen gaan azen op bedrijfspanden.

KANSEN Voor de verhuiswens van Michielse heeft Jorg overigens wel begrip. ,,Op lange termijn is een tandartsenpraktijk in een woonhuis niet houdbaar", zei hij. Sterker nog, feitelijk is de huidige situatie niet legaal. Jorg ziet kansen voor Michielse op een nieuwbouwterrein in de wijk Groene Tuinen, dat voor vijftig procent eigendom is van de gemeente.

VERBOUWING Beloftes kon de wethouder echter niet doen en het zal nog minstens twee jaar duren, voordat een eventuele praktijkruimte aan de Lange Dreef opgeleverd kan worden. Volgens tandarts Michielse is de noodzakelijke verbouwing van het pand aan de Nijendal slechts een kwestie van maanden. Maar Jorg bleek onvermurwbaar en zei alleen te willen meewerken als de meerderheid van de gemeenteraad hem daartoe oproept.

NIET VRIJGEVEN De kans dat de Heuvelrugpolitiek groen licht geeft voor een verhuizing van de tandartsen naar Nijendal is miniem. Fractieleider Sybe Streekstra (BVHLokaal) wil nog wel met D66 overleggen over het indienen van een initiatiefvoorstel. Maar de coalitiepartijen VVD, Open, CDA en SGP maakten duidelijk, dat ze het Divardy-pand niet voor maatschappelijke doeleinden willen vrijgeven.

COFFEESHOP Bij die politieke meerderheid zal Michielse zich moeten neerleggen. Intussen lukt het eigenaar David Rijke nog steeds niet om zijn overbodige bedrijfspand verkocht te krijgen. Potentiële kopers haakten om verschillende redenen af. Onder de zeven belangstellenden waren zowel de politie als de plaatselijke coffeeshop, aldus Rijke.