• How About Rita is een van de jazz bands tijdens het Maarns Jazz Café op 17 november

    Beschikbaar gesteld door How About Rita

Swingende avond in het jazz café

MAARN Een nieuw muzikaal initiatief voor Maarn/Maarsbergen in de reeks van grotere muziekvoorstellingen. De ontmoetingsruimte van de Twee Marken wordt op zaterdag 17 november omgetoverd in een heus Jazz Café. Twee gerenommeerde bands zullen live de muziek verzorgen. Er is een hapje en een drankje en uiteraard een dansvloer. Dat wordt swingen op de zaterdagavond.

Monique José Timmermans

Kees Sijssens spreekt namens de organisatie die in handen is van Lions Maarn-Maarsbergen, Stichting Steunfonds Muziekbeoefening Maarn Maarsbergen en Harmonie-orkest Manderen. ,,Er ontstaat met de verschillende partijen een driejaarlijkse cyclus waarbij in opvolgende jaren een avond klassieke muziek, het jazz café en de Maarnse Proms wordt georganiseerd. Voor dat laatste voegt Vinkenvocale zich bij de organisatie. Ieder heeft zin eigen specialisme en is betrokken bij het muziekonderwijs in Maarn-Maarsbergen. Met deze driejaarlijkse cyclus is er ieder jaar een programma van hoog niveau te bieden. Maarn daar zit echt muziek in en de afwisseling maakt het erg leuk om ieder jaar zo'n muzikaal evenement te organiseren."

DRIELUIK Na het klassieke concert met het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) en daarvoor de Maarnse Proms is het nu tijd voor jazz. Zelf is Sijssens een jazz liefhebber, hij is dan ook reuze enthousiast over het Jazz Café. ,,Op het podium De Riverboat Jazzband en How About Rita. Ze zijn verschillend en spelen afwisselend elk een half uur en dat van 20.00 tot 23.00 uur. We willen echt de oude jazzsfeer neerzetten. Ik hoop op een uitverkochte zaal met zo'n 150-200 mensen in het café, maar het blijft natuurlijk spannend of dat lukt."

OUDE STIJL JAZZ Dat beide formaties garant staan voor een gezellige en sfeervolle avond daarvan is Sijssens overtuigd. ,,De Riverboat Jazzband is een echte oude stijl jazzband, ze zijn zeer ervaren en heeft z'n bestaansrecht in Europa allang bewezen. Het wordt swingen. De unieke combinatie van How About Rita zorgt weer voor een heel andere sfeer. Het kwartet, zonder koperblazers, brengt veel jaren 40/50 muziek op geheel eigen wijze. En daarmee zijn ze een fenomeen in de Nederlands/Belgische jazzwereld. En belangrijk dit past bij Maarn." Er wordt gespeeld zonder versterking, waardoor een praatje maken ook nog mogelijk is.

KAARTVERKOOP Een dorp zonder muziek is een dood dorp volgens Sijssens. Muziek zorgt voor levendigheid. De muziekavonden zijn dan ook altijd laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Als kleine tegemoetkoming in de kosten zijn er bij Boek&Koek kaarten te koop voor €5,- per stuk. Ook aan de zaal kunnen kaarten worden gekocht, maar let op vol=vol. Voor consumpties kunnen ter plaatse muntjes worden gekocht en er wordt aan tafels bediend. Er zijn tafels om gezellig in groepjes te gaan zitten en er is ook beperkt de mogelijkheid om een tafel vooraf te bespreken via Sandra de Bie in De Twee Marken.

Maarns Jazz Café op 17 november in De Twee Marken. Zaal open vanaf 19.30 uur, aanvang muziek 20.00 uur en de avond duurt tot 23.00 uur. Kosten vijf euro per persoon. Meer op www.maarnsjazzcafe.nl.