• Google Maps

Subsidiepot nog niet leeg

HEUVELRUG Het aanvragen van subsidie bij de gemeente wordt nóg makkelijker. Dat is althans de belofte van wethouder Hans Waaldijk (Open). Hij zegt dat initiatiefnemers van sociale activiteiten voortaan minder moeite hoeven te doen, om een bijdrage van de gemeente te krijgen. Het college ging daar afgelopen dinsdag mee akkoord. Eerder drong de gemeenteraad al op een vereenvoudiging van de subsidieregeling aan.

Michiel Schaaij

BUURTBARBECUE Het gaat om de subsidies voor activiteiten in het kader van het dorpsgerichte werken. Elke van de zeven Heuvelrugkernen heeft een eigen subsidiepotje, waar inwoners een beroep op kunnen doen. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om een buurtbarbecue, een bijzondere expositie of een rommelmarkt. In Maarsbergen kreeg de nieuwe Dorpsraad onlangs geld van de gemeente om een huis-aan-huis flyer te laten drukken.

DIERENOPVANG Eerder was er al een gemeentelijke bijdrage voor het herstel van de Lourdesgrot en het Mariabeeld in Driebergen. De meest recente subsidietoewijzing ging naar de dierenopvang van Wendy van der Steen in Amerongen. Zij kreeg afgelopen vrijdag van wethouder Waaldijk het verlossende telefoontje over de aanschaf van een tweedehands houten chalet voor haar opvang van dieren in nood.

ROETVEEGPIET Ook voor de intochten van Sinterklaas kan er volgens het college een beroep worden gedaan op de subsidiepotjes voor de verschillende dorpen. Wethouder Waaldijk laat weten dat de gemeente bij die subsidietoewijzing geen voorkeur heeft voor roetveegpieten of zwarte pieten. ,,Dat is geen criterium", zegt hij. Volgens hem mogen inwoners erop rekenen, dat aanvragen snel worden geregeld.

GELD OVER Het maximale subsidiebedrag per aanvraag ligt op 5 duizend euro. In Amerongen en Leersum is de bodem van het subsidiepotje inmiddels in zicht, maar voor de andere dorpen is er nog wat geld over. ,,We hopen dat inwoners door deze vereenvoudiging vaker gebruik van de subsidiemogelijkheid gaan maken", aldus Waaldijk.