Stralende Bloemenkoningin geniet met volle teugen

LEERSUM Ondanks haar drukke werkzaamheden als Bloemenkoningin, bouwt Natasja Bleijenberg gewoon mee met haar bouwgroep EMM. Sterker nog, zij verzon tussen de bedrijven door zelfs het ontwerp voor de wagen van dit jaar. In functie bezoekt zij het ene evenement na het andere om maar zoveel mogelijk bezoekers naar Leersum te lokken op 15 en 16 augustus.

Edith Hazelzet

Het leidt geen twijfel dat Natasja Bleijenberg (24) haar Bloemenkoninginschap leuk vindt. In vol ornaat bezocht ze de afgelopen maanden de kroning van diverse andere hoogheden in Voorthuizen, Woudenberg, Cothen en Langbroek: ,,Ik vind het supergaaf. Doordat ik mooi opgemaakt en gekapt rondloop in mijn prachtige jurk, komt op zo'n feest iedereen naar me toe om te vragen wie ik ben. Dat leg ik dan uit, en als ze het bloemencorso van Leersum niet kennen, vertel ik hen daarover. En natuurlijk nodig ik iedereen uit om te komen." Tijdens haar optredens wordt Natasja begeleid door het promotieteam van het corso.

,,Overal krijg je een rondleiding en lekkere lunches en zo." Zoals laatst bij het Kersenfestival in Cothen, waar ze het hele terrein te zien kreeg, onder andere vanuit de Kersexpress, een treintje van fruitkisten achter een tractor. De andere hoogheden versloeg Natasja bij een wedstijdje kersenpitspugen met een imponerende 9.05 meter.

De reacties op haar uitverkiezing staan Natasja nog helder bij: ,,Die waren overweldigend! Op de avond van de kroning had ik geen telefoon bij me, maar de volgende dag ben ik heel lang bezig geweest om alle berichten te lezen. Veel meer dan met een verjaardag waren het er. En allemaal heel leuke reacties ook."

Ook in Ouwehands Dierenpark waar Natasja werkt in de personeelskantine is haar 'nevenfunctie' goed ontvangen. ,,Het artikel uit Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant hangt er nog steeds op het prikbord. De collega's die niet op vakantie zijn, proberen te komen met het corso."

Met het meeste plezier - tot nog toe - kijkt Natasja terug op de 5-meiviering in haar eigen dorp Leersum. 's Ochtends na het ontbijt met de lopers van het bevrijdingsvuur, liep de Bloemenkoningin rond over de feestelijke markt tussen haar dorpsgenoten.

,,En daarna mocht ik met corsovoorzitter Hans Charvat voor de Piperband vanaf de berg naar beneden lopen. Superleuk vond ik dat." De prijsuitreiking voor de mooist versierde straat besloot de dag.

In het corso heeft Natasja Bleijenberg enorm veel zin. ,,Dit jaar kan ik niet plakken en konten natuurlijk vanwege de rondgang langs alle bouwplaatsen op vrijdag." Over de jurk die zij tijdens het Bloemencorso zal dragen, laat Natasja weinig los - precies zoals het volgens traditie hoort: ,,Het wordt totaal iets anders dan de jurk die ik nu draag, en net als bij deze heb ik veel inspraak gehad in het ontwerp." De passessies bij Modevakschool Wouda zijn nog in volle gang. ,,Wil je weten hoe ik eruit zie op 15 augustus, kom dan gezellig langs bij het Bloemencorso", besluit Natasja lachend.