• import

Stoelendans voor voedselbank

DOORN Het uitgiftepunt van de Heuvelrugse voedselbank staat voor een dubbele verhuizing. Omdat het Rode Kruisgebouwtje op de hoek van de Kortenburglaan en de Kerklaan is verkocht, moeten cliënten hun wekelijkse voedselpakketten voortaan elders in ontvangst nemen. De gemeente heeft voor een oplossing gezorgd.

Michiel Schaaij

Voorlopig kan de voedselbank terecht in de Cantina van Cultuurhuis Pléiade. De gemeente wil daar de voedselhulp combineren met een ontmoetingsfunctie voor de betrokken inwoners. Daarvoor zijn nog wel enkele kleine aanpassingen aan de Cantina nodig, maar burgemeester Frits Naafs zegt geen belemmeringen te zien. Volgens Naafs heeft de vestiging van de voedselbank in het cultuurhuis een tijdelijk karakter.

KINDEROPVANG Het is de bedoeling dat het uitgiftepunt van de voedselbank op termijn in de huidige kinderopvanglocatie aan de Perzikengaard wordt gevestigd. Opvangorganisatie SKDD wil het verlaten schoolgebouw van De Triangel aan de Kortenburglaan kopen van de gemeente, waardoor de vrijkomende ruimte aan de Perzikengaard beschikbaar komt voor de voedselbank.

INGEBRUIKNAME Burgemeester Naafs maakte de stoelendans dinsdagavond bekend in een informatiebrief aan de gemeenteraad. De ingebruikname van de Cantina als uitgiftepunt van de voedselbank is op 25 januari. Vanaf dan kunnen cliënten er iedere vrijdag terecht.