• Archief BDUmedia

Steekpartij bij coffeeshop was noodweer

LEERSUM De rechtbank heeft dinsdag geoordeeld dat er sprake was van noodweer toen een 29-jarige Leersumer een 20-jarige Veenendaler in het gezicht stak op 15 augustus. De Leersumer krijgt daarom van de rechtbank geen straf.

De officier van justitie had zeven maanden cel geëist waarvan drie maanden voorwaardelijk. Maar de rechtbank was het met advocate Dominique Brouns eens dat de verdachte zich mocht verdedigen. De aanleiding tot de steekpartij blijft onduidelijk. De verdachte zei dat de mannen ruzie hadden om drugs. Volgens het slachtoffer ging de ruzie om een telefoon.

De rechtbank oordeelde dat het slachtoffer bij de Leersumer bij coffeeshop National in Veenendaal in de auto is gesprongen. Hij is doorgegaan met slaan zelfs toen de Leersumer probeerde weg te rennen. Het slachtoffer heeft zelf tegenover de politie verklaard dat hij een vechtsporter is, die niet stopt met slaan. Daarom vond de rechtbank dat de Leersumer zich met een sleutelbos mocht verdedigen.

Door die sleutelbos liep het slachtoffer een diepe snee op in zijn gezicht. Daarom had hij om een schadevergoeding van 1900 euro gevraagd. Maar dat verzoek wees de rechtbank.