• Rob Radstok is na 30 jaar benoemd tot erelid van de Sparrenarren

    Sparrenarren

Sparrenarren wijst vierde 'erelid' aan

DRIEBERGEN De komende carnavalsperiode zal Driebergen worden omgedoopt tot Sparrenrijck en staat het dorp voor een korte periode op zijn kop. Voor veel mensen is deze periode vanaf 10 februari weer afgelopen, maar voor Driebergenaar Rob Radstok staat het gehele jaar in het teken van carnaval. Niet voor niets is hij dan ook - na 30 jaar trouwe inzet voor de carnavalsstichting - uitgeroepen tot erelid van De Sparrenarren.

Marc Satijn

 

Het erelidmaatschap is een uniek gegeven, want in de 41 jaren dat de carnavalsstichting De Sparrenarren bestaat is dit de vierde keer dat een dergelijk lidmaatschap wordt toegekend. Ditmaal aan de 52-jarige Rob Radstok, wiens leven al ruim dertig jaar in het teken van carnaval staat.

,,Dertig jaar geleden - toen ik 22 jaar was - werd ik door mijn oude schoolmeester gevraagd of ik in de Raad van Elf wilde komen, destijds samen met Erwin Spekman", vertelt Rob, die het zelf eigenlijk verschikkelijk vindt om in de belangstelling te staan.

 

FAMILIE Zijn vrouw Annemieke snapt dat de inzet van haar man Rob als uniek wordt ervaren. ,,Wie houdt het nou dertig jaar lang vol binnen dezelfde stichting?" stelt Annemieke. Dat het leven van het echtpaar écht in het teken staat van carnaval mag duidelijk zijn, aangezien zij naar eigen zeggen een heus 'carnavalshuwelijk' hebben. ,,Mijn laatste jaar bij de dansmariekes was zijn eerste jaar bij de Raad van Elf", verklaart Annemieke, waarbij ze aangeeft dat ze elkaar daar hebben leren kennen.

VIRUS Tóch is het carnavalsvirus niet in de gehele familie overgedragen. ,,Onze 20-jarige dochter Anouk is helemaal van het carnaval en vindt het leuk om mee te gaan, terwijl onze 17-jarige zoon Martijn er niets van moet weten", vertelt Rob.

Toch komen ook de kinderen niet onder de carnavalsverhalen uit, want - geeft het echtpaar toe - 'aan de keukentafel gaat het toch veelal over carnaval'. ,,En als het niet over carnaval gaat, dan gaat het wel over FC Driebergen", grapt Rob, die ook daar actief is als vrijwilliger.

 

ONVERWACHT Over het algemeen is Rob goed op de hoogte van wat er allemaal speelt. Toch was er één ding verborgen gehouden: de uitreiking van zijn erelidmaatschap.

,,Op de Gala Pronkzitting werd eerst mijn vrouw naar voren gehaald. Uiteindelijk bleek dit een truc om mij naar de microfoon te krijgen. Ik weet nog dat ik weinig heb verstaan van de toespraak van Henk van der Mispel omdat ik bezig was met wat ik achteraf wilde zeggen", aldus Rob, die uiteindelijk iedereen heeft bedankt voor het gestelde vertrouwen.

 

OPROEP Nu Rob toch in de spotlight staat, wil hij dit moment aangrijpen voor een oproep: 'we hebben bouwlocaties nodig', waarmee hij (gratis) overkapte schuren/loodsen bedoelt waar minimaal twee karren in kunnen staan. ,,Hier kunnen mensen ons heel erg mee helpen".

 

De Sparrenarren zullen voorlopig nog niet van Rob af zijn. ,,Ik hoop dat ik het 44-jarige bestaan mee maak... maar we zullen zien. Het belangrijkste is dat ik er lol in hou".