• Wilma Beest

Sonja Haalboom neemt na 43 jaar afscheid van het onderwijs

LEERSUM CBS De Hoeksteen neemt binnenkort afscheid van Sonja Haalboom, een betrokken leerkracht met een voorliefde voor kunst en cultuur. Sinds 1978 werkt zij in Leersum. Eerst op kleuterschool 'De Wiekslag' en sinds de vorming van de basisschool op De Hoeksteen. En al die 43 jaar met passie voor kinderen en onderwijs.

Edith Hazelzet

Wie Sonja Haalboom ontmoet, kan niet bevatten dat voor deze jong ogende, energieke vrouw binnenkort het pensioen aanbreekt. ,,Ik ga ook met vervroegd pensioen, dat scheelt een paar jaar", zegt ze lachend. ,,Mijn man is onlangs met pensioen gegaan en dat is voor mij eigenlijk de aanleiding om nu met vervroegd pensioen te gaan. Na 43 jaar is het goed geweest. We zijn allebei gezond en gaan samen leuke dingen doen. In ieder geval nog meer van de kleinkinderen genieten, maar nu zonder allerlei gehaast erom heen. En misschien samen op reis, we zien het wel."

Oud-leerlingen, -collega's, -bestuurders en anderen zijn woensdag 8 juli van 16.30 tot 18.00 uur welkom op Sonja Haalbooms afscheidsreceptie op De Hoeksteen.

* Lees meer in De Kaap/Stichtse Courant van donderdag 25 juni.