• Stichting 100% Heuvelrug

Sol van Doorn en Speechless winnen CREATE! 2016 (update)

HEUVELRUG Talentenjacht CREATE! Heuvelrug in Grand Café Bergse Bossen afgelopen zondag 6 november was een groot succes. Meer dan 140 man publiek keek hoe jonge talenten optredens gaven. De avond was zeer afwisselend te noemen. Van rockgroep Blue Monday tot de à capella groep The Jump, van DJ's tot dansgroep EDC; allemaal stonden ze op het podium. De driekoppige vakjury had er een hele kluif aan om de besten er uit te kiezen. ,,Ik was echt positief verrast", zei jurylid en zangeres Melany Sharon (the Voice of Holland). ,,Het niveau was zo ongelooflijk hoog!"

De Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug, een bedrag van 500 euro te besteden aan talentontwikkeling, werd uitgereikt aan de 17-jarige zangeres Sol van Doorn. Wethouder Hans Nijhof (Cultuur Utrechtse Heuvelrug) en Annelou Evelein van Stichting 100%Heuvelrug gaven haar de prijs voor haar ,,prachtige stem, mooie performance en de sterke ontwikkeling die zij heeft doorgemaakt en nu kan voortzetten." De publieksprijs ging naar meidenband Speechless, ,,een vrolijke club meiden'' die een nummer van Anouk ten gehore brachten.

Daarnaast werden onder andere meerdere masterclasses weggegeven door de jury. Talentondersteuning was een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. Zo won de band Half Centaur een masterclass op het Rotterdams Conservatorium en krijgt zangeres Amina Sahli een plek op the Rabo Open Stage in TivoliVredenburg. Een eervolle vermelding was er voor de pas 11-jarige DJ Bastiq uit Driebergen. Zowel de vakjury als cultuurjury voorspellen hem een grote toekomst.

CREATE! bood niet alleen een podium aan jonge deelnemers, maar werd ook georganiseerd door jongeren. Met technicus Gomez, en producenten Pepijn Kooiman en Melle Keuchenius, jonge medewerkers van Bergse Bossen, zat het team achter CREATE! ook vol talent. Muziekschool Backstage uit Zeist leverde belangeloos alles wat nodig was om de bands te laten optreden zodat de hele avond alles op en top klaar stond voor de artiesten. Het was, kortom, een avond die met veel positieve energie en betrokkenheid tot stand kwam.

Kijk voor meer foto's in ons foto-album.