• Ivan Svyatkovsky

Shortlist Z-O-U-T schrijver 2019 bekend

HEUVELRUG Schrijvers Ronald van der Pol en Soraya Vink maken met hun thrillers kans om verkozen te worden tot Z-O-U-T schrijver van het jaar. Zij staan samen met Martin Boetselaar, Ingrid Hoogendijk en Marian Rijk op de shortlist bekend is gemaakt. Woensdagavond 3 april maakt de jury de winnaar bekend tijdens Boek&Bal in Cultuurhuis Doorn. Zowel Rijk als Van der Pol stonden eerder op de shortlist. De verkiezing wordt voor de zevende keer gehouden door de Bibliotheek Z-O-U-T.

De longlist bestond dit jaar uit 20 boeken die in 2018 zijn uitgekomen van schrijvers die in de regio wonen. Op de longlist een aantal bijzondere boeken, mooi uitgegeven en voor de liefhebbers een must-read. Opvallend is het aantal thrillers en verhalende non-fictie wat is aangemeld. Uit onderzoek blijken deze genres goed te scoren bij lezers.

De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Wil Kosterman (wethouder gemeente Wijk bij Duurstede), Ineke Hogema (auteurscoach en uitgever), Liobe Kamminga (boekhandelaar), Gera Pronk (informaticus, dichter) en de Z-O-U-T schrijver 2018, Harry Stegeman (onderzoeker, publicist).

Tot 26 maart kan het publiek meestemmen op één van de boeken van de shortlist. De boeken zijn te koop bij de lokale boekwinkels of te leen in de bibliotheek. Stemmen kunnen uitgebracht worden via www.zoutschrijver.nl De publieksstemmen zullen samen met de jurystemmen leiden tot de uiteindelijke winnaar.