• Foto: Dorpsjournalist.nl

Shell mag uitbreiden van de gemeente

MAARSBERGEN De actiegroep Gezond Maarsbergen is er vooralsnog niet in geslaagd om de uitbreiding van het Shell benzinestation aan de Woudenbergseweg tegen te houden. Het Heuvelrugcollege houdt voet bij stuk en legt uitbreiding van de Shellpomp geen strobreed in de weg.

VERGROTEN De eigenaar van het benzinestation wil een bredere oprit aanleggen, de overkapping vergroten en twee extra brandstofpompen plaatsen. Omwonenden vrezen nog meer overlast en vinden de uitbreiding van het Shell-station daarom ongewenst. Gezond Maarsbergen wijst bovendien op de gesprekken over een verplaatsing van de benzinestations in het dorp naar een nieuwe locatie buiten de bebouwde kom.

ONAANVAARDBAAR Gezien de overlast en de mogelijke uitplaatsing is een uitbreiding op de huidige plek is onaanvaardbaar, vindt de actiegroep. Maar het college van burgemeester en wethouders ziet geen reden om de gevraagde vergunning te weigeren en ook een aangespannen procedure bij de commissie bezwaarschriften leverde geen succes voor de omwonenden op. Gezond Maarsbergen overweegt nu om juridische stappen te ondernemen.