• De Ontdekkingsreis

School protesteert tegen inwoning

DRIEBERGEN Basisschool De Ontdekkingsreis is boos over het plan van de gemeente om in het gebouw aan het Jagerspad ook andere basisscholen onder te brengen. Eerste kandidaat voor de tijdelijke inwoning is de Christelijke school De Zonheuvel. Die moet haar leerlingen gedurende de komende renovatie elders zien te plaatsen. Maar volgens het bestuur van De Ontdekkingsreis is het geen goed idee om daarvoor het Jagerspad uit te kiezen.

Michiel Schaaij

Bij De Ontdekkingsreis wordt deze dagen met angst en beven uitgekeken naar een ontruimingsopdracht van de gemeente. Voor de komst van de Zonheuvel-scholieren zal een aantal onderwijsruimten leeg moeten worden opgeleverd. In een maandag verzonden brief aan het college en de gemeenteraad tekent De Ontdekkingsreis daar bij voorbaat bezwaar tegen aan.

ALTERNATIEVEN Volgens het schoolbestuur zijn er allerlei andere mogelijkheden om het tijdelijke ruimteprobleem van De Zonheuvel op te lossen. Adviesbureau HEVO uit Den Bosch zou daarvoor eerder negen geschikte locaties hebben aangewezen. ,,Er zijn volop alternatieven, terwijl het gebouw aan het Jagerspad simpelweg te klein is voor beide scholen", aldus de brandbrief van De Ontdekkingsreis.

REKENSOM Met een rekensom wordt het knelpunt duidelijk gemaakt. De 120 leerlingen van de Zonheuvelschool die de gemeente bij De Ontdekkingsreis wil huisvesten, zouden recht hebben op ruim achthonderd vierkante meter klasruimte. Het hele schoolgebouw telt echter maar 968 vierkante meter en De Ontdekkingsreis zegt daarvan vijfhonderd vierkante meter voor zichzelf nodig te hebben.

VEILIGHEID In een aanpalende gymzaal zouden na een verbouwing twee klaslokalen gehuisvest kunnen worden. Maar het bestuur van De Ontdekkingsreis vraagt zich af, of er door de toename van het aantal scholieren wel op tijd vóór het nieuwe schooljaar een vergunning voor brandveilig gebruik van het gebouw kan worden afgegeven. De dreigende overbevolking zorgt ook voor ongerustheid bij ouders.