• UNICEF/Schoonewille
  • UNICEF/Schoonewille

Scholieren Doorn debatteren met Kamerleden bij Kleine Prinsjesdag

DOORN Scholieren van het Revius College uit Doorn debatteerden vanmorgen met Kamerleden tijdens Kleine Prinsjesdag in de Ridderzaal. Het debat tussen middelbare scholieren en Kamerleden in Den Haag werd georganiseerd door UNICEF Nederland en Stichting Nederlands Debatinstituut. Na afloop van het debat wachtte de voltallige ministerraad om de jongeren te ontmoeten.

In de statige setting van de Ridderzaal leek het al bijna Prinsjesdag. Alle jonge aanwezigen waren op hun best gekleed: de dames een hoed op, de heren een das voor. In snelle debatten, over kindermarketing, kinderarbeid, kinderen in asielzoekerscentra en de rechten van jongeren wier ouders gaan scheiden, wisten de jongeren hun mening goed te verwoorden. De zes Kamerleden - Rens Raemakers (D66), Judith Tielen (VVD), Lammert van Raan (PvdD), Kirsten van den Hul (PvdA), Michel Rog (CDA) en Lisa Westerveld (GroenLinks) - schoven tijdens de argumentatie van voor- naar tegenstand, of terug.

De scholieren uit Doorn debatteerden over reclame voor kinderen. ,,Kinderen moeten leren om te gaan met verleidingen", stelde de 14-jarige Micha uit Doorn, in zijn betoog tegen het verbieden van kindermarketing. De VVD steunde dit standpunt. ,,Mensen kunnen zelf wel kiezen", aldus Tielen.