• Gerbout, Gail en Wilco, een deel van het steeds uitbreidende, enthousiaste Binderteam in de vernieuwde bar.

    Edith Hazelzet

SCC De Binder sluit eerste jaar positief af

LEERSUM Zowel qua banksaldo als qua nieuwe samenwerkingen heeft het eerste jaar positief uitgepakt voor het door het dorp gerunde SCC De Binder. De stichting is blij en ook de gebruikers van het pand zijn tevreden over het professionele, gezellige team en het opgefriste interieur.

Gerbout van Beek was als enige werkzaam onder de eerdere exploitant. ,,Voor de continuïteit was het fijn dat ik erbij ben. Ik ken het pand natuurlijk goed. De eerste maanden waren chaotisch, doordat alle contracten opgezegd bleken te zijn. We hebben er enorm aan moeten trekken dat er op 1 januari überhaupt gas, water en licht was." Daarna keerde langzaam de rust weer en kon er onder de nieuwe zakelijk leider, Leersumer Wilco Willemse, gewerkt worden aan het achterstallig onderhoud en het uitbreiden van het netwerk. ,,Je ziet dat het loopje naar De Binder afgelopen jaar voor veel dorpsgenoten steeds logischer is geworden", vertelt Gerbout. ,,Het is hier nu gezellig, de mensen komen graag en blijven langer. Dat merken we aan de positieve reacties en tevens aan de horeca-omzet. En we hebben nieuwe evenementen en organisaties binnengehaald."

 

FIJNE SFEER Zo vond Baptistengemeente De Wijnrank er een nieuw thuis, naast Muziekschool Leersum, een klaverjasclub, Achter De Kaap, De Tijdlijn van Leersum, de Leersumse Kids Fair e.a. ,,De bezetting van de sporthal is landelijk gezien bovengemiddeld en de vrijdagmiddagborrel slaat ook aan", aldus Van Beek. Hij is dankbaar dat het prachtige pand deze kans heeft gekregen. ,,De Binder is mijn tweede thuis. Dat ik nu verantwoordelijk ben voor het onderhoud en de planning en meedenk en meebeslis maakt me erg blij. Ik ben er trots op wat we hier afgelopen jaar met elkaar hebben neergezet. Het basisteam is aangevuld met jonge mensen. We kopen zoveel mogelijk lokaal in en de uitstraling is veranderd. In 2018 volgen investeringen in de theaterzaal, bijvoorbeeld in een ringleiding, en in LED-verlichting in de sportzalen. En De Binder is vanaf 1 januari alle werkdagen geopend vanaf 9:00 uur."