Sanering Acacialaan uitgesteld; aangifte tegen Bosatex

DOORN De sanering van de vervuilde grond aan de Acacialaan in Doorn is opnieuw uitgesteld. Dat maakte gedeputeerde Ralph de Vries (D66) maandagavond aan Provinciale Staten bekend. Het plan dat saneerder Bosatex heeft opgesteld, is door de provincie afgekeurd. Het is al de tweede keer dat het schoonmaken van de grond bij stomerij Van Boordt is vertraagd.

 

AANGIFTE Vorig jaar werd in de waterleiding en in de binnenhuislucht van woningen nabij de stomerij een sterk verhoogde hoeveelheid van de chemische stof perchloorethyleen (PER) aangetroffen. De kwestie leidde tot hevige beroering bij omwonenden, in de gemeenteraad en Provinciale Staten. Vorige week deed de provincie officieel aangifte tegen saneerder Bosatex, vanwege het te laat inleveren van het saneringsplan. De Vries verwacht dat het Openbaar Ministerie daar een strafrechtelijk onderzoek naar gaat instellen.

 

STRAFRECHT Het Openbaar Ministerie krijgt het nog druk met de Doornse gifaffaire, want er loopt ook een strafrechtelijk vooronderzoek tegen stomerij-eigenaar Thomas van Boordt. Gedeputeerde De Vries bevestigde maandag dat dat onderzoek voorlopig nog niet kan worden afgerond. Het Openbaar Ministerie wil namelijk over de schouder van Bosatex gaan meekijken, als de schop aan de Acacialaan de grond in gaat. 

Meer in de krant van donderdag 12 februari.