• Roos Koole

Samenwerking voor toegankelijke horeca en toerisme

HEUVELRUG Gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat vanaf de zomer met de provincie, Koninklijke Horeca Nederland en het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei werken aan een betere bewustwording van ondernemers over de kansen die toegankelijk ondernemen hen kan bieden. De gemeente wil een gastvrije gemeente zijn voor iedereen, bewoners en bezoekers met of zonder een beperking. 

Het doel van het gezamenlijk project is het vormen van een kopgroep van ondernemers om ervaring te laten opdoen met het werken aan toegankelijkheid en kennis te delen. Door deze ervaring krijgen ondernemers kennis hoe kleine aanpassingen hun toegankelijkheid sterk kan verbeteren. Daarnaast richt het project zich op de communicatie over dit onderwerp naar inwoners en bezoekers. Zij moeten een goed beeld krijgen van het toegankelijke aanbod. 

KANSEN Wethouder Hans Waaldijk inclusief beleid: ,,We zijn blij met de subsidie van de provincie voor dit project. Het geeft kansen om door het verbeteren van de toegankelijkheid ook onze gastvrijheid te verhogen".

GROTE STAPPEN Itje Verhagen (manager Zonheuvel) vult daarop aan: ,,Op aanwijzing van ervaringsdeskundigen kon ik met kleine aanpassingen al grote stappen zetten in een betere toegankelijkheid van ons bedrijf. Dat inspireert!"