• Marc Satijn

Rob Jorg 'Raadslid van het Jaar'

HEUVELRUG Met een verschil van twee stemmen mag VVD-raadslid Rob Jorg zich benoemen tot Raadslid van het Jaar. In de jaarlijks terugkomende verkiezing binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug versloeg de VVD'er raadsleden Chantal Broekhuis (CDA), Hugo Prakke (D66), Lyander Schmitz (SP) en Dorien Schults (D66). Chantal Broekhuis werd op het nippertje tweede.

Het is niet voor het eerst dat Jorg met de prijs in handen staat. Ook in 2015 ontving hij de voor raadsleden felbegeerde prijs uit handen van burgemeester Frits Naafs, enkel vorig jaar moest hij plaats maken voor fractie Open-raadslid Hans Waaldijk. ,,Ik wil iedereen bedanken die op mij gestemd heeft", aldus Jorg, die zich beraadt op een plan om het 'goed te maken' met Broekhuis voor het nipte verschil. ,,We drinken nog wel een drankje!"

DOCHTERS Direct na het bekendmaken van de winnaar heeft Jorg zijn twee dochters een berichtje gestuurd. ,,Zij dachten eerst dat het onnodig was om op mij te stemmen, maar nu blijkt dat zij de twee winnende stemmen hebben geleverd", zegt Jorg lachend. Een plek is al gevonden voor de prijs: naast die uit 2015 in de vensterbank van zijn werkruimte.

PROCES Tijdens de verkiezing kon iedere Heuvelrug-inwoner tot 11 december via de website van de gemeente een stem uitbrengen op één van de 29 raadsleden. De vijf 'beste' raadsleden werden vervolgens bekend gemaakt, waar weer op kon worden gestemd. Het is dus Rob Jorg die er afgelopen maandagavond tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar met de prijs vandoor ging.