• De noodverlichting is aangelegd en inmiddels ligt de bestrating er ook in.

    Tim Rooijakkers

Rhenam Wonen komt afspraken 't Veld na

OVERBERG Het jaar 2018 is bijna voorbij. Voor velen een gepast moment om het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren. Maar wellicht ook een voorzichtige blik te werpen op het nieuwe jaar. We peilden de meningen van diverse mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ze blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

Wie tot voor kort de nieuwbouwstraat 't Veld in Overberg in reed, zou denken dat de fraaie woningen er net zijn opgeleverd. De bouwweg met diepe kuilen lag er nog en er was nog geen straatverlichting aangelegd. Echter niets is minder waar. De eerste bewoners wonen er inmiddels bijna drie jaar. En zij ergerden zich groen en geel aan de kuilen en het zand en bij regen de modder in hun straat. En ook het ontbreken van verlichting gaf een onveilig gevoel. Vooral in de winter, met sneeuw en ijs en zonder straatverlichting, ontstonden er soms hachelijke situaties.

RAADSVRAGEN In oktober van dit jaar stelde VVD-raadslid Tim Rooijakkers, net verkozen tot 'Raadslid van het jaar', vragen aan het college over de onvrede in zijn woonplaats. Dat leidde tot een gesprek met Rhenam Wonen, verantwoordelijk voor het aanleggen van de weg. In dat gesprek werd door Rhenam toegezegd nog vóór Kerst met een voorlopige oplossing te komen. Dat leek toen nogal kort dag.

WOORD GEHOUDEN Eén van de bewoner van 't Veld Michael Kramps: ,,Rhenam heeft keurig woord gehouden. Er werd al vrij snel begonnen met het aanleggen van noodverlichting. Men had nog wat problemen met de energieleverancier, maar dat is prime opgelost. En afgelopen week hebben ze ook de bestrating voor de woningen aangelegd. Dat ziet er nu echt een stuk beter uit. We zijn dus blij met de acties die Rhenam Wonen heeft gedaan de afgelopen weken."

KUILEN Is er nu dan niets meer verbeteren? ,,Toch wel", aldus Kramps. ,,De aansluiting naar de bestaande weg is nog niet bestraat. Met als excuus dat er nog een nieuwbouwplan gerealiseerd moet worden op het stuk veld tegenover onze woningen. Bouwverkeer zou die straat dan helemaal kapot rijden en dat zou dan zonde zijn van de investering. Dat is natuurlijk te begrijpen, maar de start van de nieuwbouw kan nog wel even op zich laten wachten. Het zou fijn zijn als dat stuk weg in ieder geval voor nu een keer geëgaliseerd wordt. Nu rijden we met nat weer door kuilen water en modder. En natuurlijk hopen we ook vlot de definitieve straatverlichting te krijgen. Maar al met al zijn we blij met de vorderingen die gemaakt zijn."