• Archief BDUmedia

Revius-rector kondigt vertrek aan

DOORN Revius Lyceum-Rector Ilse van Eekelen neemt per 1 januari 2018 afscheid van de Doornse middelbare school. Dat maakte de rector bekend in een brief aan alle ouders en leerlingen. Na zeven jaar aan het hoofd van de school te hebben gestaan, vertrekt ze volgend jaar -met haar familie- voor een half jaar naar het Australische Sydney.

Marc Satijn

Van Eekelen (rechts op de foto) vertrekt vlak na een voor het Revius Lyceum hectische periode, aangezien de school met ingang van het volgende schoolseizoen verhuist naar een volledig nieuw schoolpand. ,,De nieuwbouw is op dat moment in gebruik genomen, de tuin aangelegd en de contouren voor de nabije toekomst liggen vast in het schoolplan. Een nieuwe rector kan daaraan met frisse energie verder bouwen", aldus Van Eekelen in de brief.

 

UITDAGING Met nog ruim driekwart jaar voor de boeg heeft ze naar eigen zeggen met de school nog een enorme uitdaging te gaan. ,,De verhuizing naar de nieuwbouw en alles wat daarbij komt kijken, gaat ons de komende maanden energie kosten, maar vast en zeker ook geven." Op de vraag waarom ze naar de andere kant van de wereld vertrekt, reageert ze lachend. ,,Wie wil dat nou niet?"

 

TOEKOMST Dat de rector nu al naar buiten treedt met het voorgenomen vertrek is volgens haar bewust gedaan. ,,Ik kondig mijn vertrek bewust vroegtijdig aan om ruim de tijd te hebben een goede opvolger te vinden én in te werken. Ik heb er alle vertrouwen in dat de overgang van de oude naar de nieuwe rector hierdoor soepel gaat verlopen", zegt Van Eekelen, die nog niet weet wat haar toekomst zal brengen na terugkomst uit Sydney. ,,Daarover ga ik in Sydney nadenken. Voorlopig is het echter nog niet zover."

 

GERUST Over de opvolging per 1 januari 2018 blijft de school voorlopig nog in het ongewisse. ,,Er is nog geen opvolging bekend, we starten de procedure zeer binnenkort op", verklaart Van Eekelen. Wel laat de ze de school naar eigen zeggen 'met een gerust hart' achter.