• Marc Satijn

Renovatie Doornse Torbijnpanden bijna klaar

DOORN Rond november moet het helemaal af zijn: de totale renovatie van de zogenaamde Torbijnpanden aan de Dorpsstraat in Doorn. In 2013 verkocht Heuvelrug Wonen de panden nog door aan huidig eigenaar Marcel Röhrs, aangezien de plannen voor woon-zorgappartementen niet van de grond kwamen. De nieuwe eigenaar legt op dit moment de laatste hand aan het horecagedeelte, een nieuwe winkel en zes appartementen.

Marc Satijn

Een deel van de nieuwbouw is al opgeleverd en geeft invulling aan een bloemenwinkel en een koffiehuis. Volgens de verhuurmakelaar Ronald Kooijman, die namens Röhrs het woord voert - is ook een deel van de al gerealiseerde studioappartementen bewoond. ,,Vanaf de kant van supermarkt Albert Heijn is duidelijk een hoge aanbouw te zien. Hier hebben wij onlangs zes luxe studioappartementen gerealiseerd, voorzien van trappenhuis en een lift. Van die appartementen zijn er nu drie verhuurd", aldus Kooijman.

In het najaar moet het tweede en laatste deel van de panden worden opgeleverd. ,,Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het horecagedeelte en wordt er een winkelpand gerealiseerd aan de kant van het parkeerterrein van de Albert Heijn. Beiden moeten rond november worden opgeleverd", aldus Kooijman, die toevoegt dat de appartementen al in oktober klaar moeten zijn.

Lees het hele artikel in de abonneekrant van donderdag 24 september.