• Archief BDUmedia

'Red zwembad Woestduin'

DOORN Zwemliefhebbers uit Doorn en omgeving verzetten zich tegen de mogelijke sluiting van zwembad Woestduin. Honderden van hen hebben inmiddels een petitie getekend tegen de opheffing van het populaire, overdekte bad aan de Mariniersweg. Zwemclub Woestduin trekt deze week aan de bel bij de Heuvelrugpolitiek.

Michiel Schaaij

SPANNING De spanning en onzekerheid bij de gebruikers van Woestduin loopt op, nu de einddatum van het contract tussen de gemeente en exploitant Laco in zicht komt. Tenzij de gesprekken tussen Laco en sportwethouder Henk Veldhuizen (CDA) tot een verlenging van de overeenkomst leiden, sluit Woestduin op 31 augustus volgend jaar definitief zijn deuren.

GEEN GELD Het college liet vorig jaar al eens weten, geen budget te hebben om Woestduin en het Driebergse zwembad De Zwoer allebei langer open te houden.

De gemeenteraad heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van het Heuvelrugse zwemwater. In een brief aan de politiek vraagt zwemclub Woestduin nu aan de raadsleden om maandagavond zelf een kijkje te komen nemen. ,,Het water staat ons letterlijk tot aan de lippen", aldus voorzitter Veronike Kartman, die wijst op het grote belang van het Doornse zwembad.