Raad Heuvelrug negeert wanhopige campingbewoner

LEERSUM De Leersumse campingbewoner Rein Cohen krijgt geen reactie op zijn noodkreet naar de gemeenteraadsleden van de Utrechtse Heuvelrug. De inmiddels 57-jarige Cohen kreeg enkele maanden geleden te horen dat hij zijn caravan op Camping De Wildzicht - die in 2017 in zijn geheel wordt ontruimd - maandag 5 december moest verlaten. De gemeente speelde toch voor Sinterklaas en geeft de bewoner drie dagen extra om zijn spullen te pakken.

Marc Satijn

Cohen spande onlangs een rechtszaak aan tegen de gemeente om zijn uitstel gelijk te trekken met de andere Wildzicht-bewoners, die tot 15 juni 2017 op het terrein aan de Gooijerdijk mogen blijven wonen. ,,Helaas is dat mij niet gegund door de rechtbank en moet ik deze week van de camping zijn verdwenen."

NOODKREET Vorige week stuurde Cohen een noodkreet uit naar de raadsleden. Een noodkreet waar hij tot op heden geen enkele reactie op heeft mogen ontvangen. ,,Ik doe bij deze een beroep op u om uw invloed aan te wenden om deze mijns inziens totaal zinloze 'op straat gooi'-actie van de gemeente te voorkomen zodat ook ik in alle rust samen met Humanitas een oplossing voor mijn problemen kan vinden", zo schrijft hij in de brief. ,,Ondertussen blijft het oorverdovend stil en heeft de gemeente niet gereageerd of zich laten zien sinds de hoorzitting waar ook nog steeds geen uitslag bekend van is."

PIJNLIJK VVD-raadslid Rob Jorg reageert via Twitter op het afwezig blijven van een reactie en noemt de situatie 'pijnlijk'. ,,Uitvoering verantwoordelijkheid College. Rechter bepaalde dat gemeente gelijk heeft. Raadsleden moeten zich niet in mengen", aldus de Twitterende VVD'er.

WONING Cohen zit niet zomaar op Wildzicht, maar zag dit als oplossing voor het feit dat hij zijn werk en huis verloor. ,,Mijn huisje moest - naar aanleiding van een overval met zes messteken - binnen 72 uur zijn ontruimd na ruim 28 jaar huurder te zijn geweest in Bunnik."

Toch zit er een lichtpuntje in de zaak. ,,Hoogstwaarschijnlijk als de nieuwe locatie van de Tussenvoorziening in Zeist op de geplande datum - 15 december - klaar is kan ik daar terecht in een begeleid wonen-project, maar de oplevering van de locatie is nog onder voorbehoud." Hoe de periode tussen 8 en 15 december door Cohen wordt ingevuld, dat weet hij zelf ook nog niet.