• Foto: Paul Nolens/BDU

Raad aan zet bij ontwikkeling multifunctionele accommodatie Maarn

MAARN Het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug juicht de ontwikkeling van een multifunctionele accommodatie (MFA) op de locatie van dorpshuis De Twee Marken in Maarn toe. Daarom verzoekt ze de gemeenteraad nu een krediet beschikbaar te stellen voor het vervolg. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Een eerdere ruimtelijke inpassingsstudie van de stichting en de beide schoolbesturen toonde de ruimtelijk haalbaarheid van de MFA op de locatie al aan. In deze vervolgfase wordt voortgebouwd op de huidige resultaten en worden de plannen verder geconcretiseerd. De huidige constructieve samenwerking met direct betrokkenen, bewoners en huurders wordt uiteraard voortgezet. Na de zomer verwacht de gemeente de resultaten van deze fase. De realisatie staat gepland in 2018/2019.

Wethouder Hans Nijhof: ,,Als college zijn we heel blij met dit initiatief vanuit de Maarnse gemeenschap, waarvoor de stichting De Twee Marken en de beide scholen De Ladder en De Meent de handen ineen hebben geslagen. Dit is een waardevol initiatief voor het behoud van voorzieningen in Maarn. Voor de volgende fase vormen we als gemeente samen met de initiatiefnemers een stuurgroep om met elkaar het initiatief weer verder te brengen."

De gemeenteraad bespreekt het voorstel op donderdag 23 maart.