• Er wordt nog druk overlegd in De Remise terwijl jurylid Hanneke antwoorden ophaalt.

    Edith Hazelzet

Pubkwis verhuist naar De Binder

LEERSUM Elf jaar lang was Pubkwis Utrechtse Heuvelrug te gast in Eetcafé De Remise. Met ingang van volgend seizoen verhuist de gezellige competitie, die elke eerste dinsdag van de maand wordt uitgevochten, naar SCC De Binder. Het Pubkwisteam van De Remise werd voor hun jarenlange inzet door de Leersumse teams bedankt met bloemen en een etentje.

De laatste anderhalf jaar ging het eetcafé speciaal voor de pubkwis open. ,,Nu vinden het genoeg geweest. We gunnen ons team vaste rustdagen", aldus eigenaar Judith Kuiper. Haar moeder Joke Kuiper keek al die jaren als jury, samen met Hanneke Berghoef, tachtig antwoorden per team per avond na. Presentator en komisch talent Niels van Ginkel zal ook gemist worden; zijn droge en gevatte humor grensde geregeld aan stand-up comedy.

BINDEND Ruud de Jonge, die samen met Helma Monteban de pubkwissen maakt en beschikbaar stelt aan vijf Heuvelrugse cafés, kijkt terug en blikt vooruit: ,,De Remise heeft er zelf hard aan gewerkt om het spelletje tot een succes te maken. Ik zie de pubkwis als een bindende factor voor een horeca-gelegenheid. Mensen raken er thuis. Ik hoop dat er geen klandizie verloren gaat met de verhuizing. De Binder gaat vanaf september zijn naam nog verder eer aan doen. We kennen zakelijk leider Wilco als fanatiek deelnemer in Amerongen, dus hij weet wat er verwacht wordt."

DOE MEE Wilco Willemse verheugt zich: ,,Ik heb al een team van zes juryleden, dat gaat rouleren. Bij de laatste pubkwis draaide een aantal van hen mee, en zij waren na afloop meer dan enthousiast. Ik zou het leuk vinden als het aantal teams groeit. Een keertje meedoen kan altijd." Het seizoen start op 3 september. Nieuwe teams kunnen zich aanmelden via info@debinder.nl.