• Archief BDU Media

Provincie betaalt extra fietsenstallingen

HEUVELRUG In het centrum van Doorn en Maarn komen extra fietsparkeerplaatsen, die door de provincie worden gefinancierd. Dat blijkt uit een brief die verkeerswethouder Henk Veldhuizen afgelopen week aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Aan de voorkant van het voormalige postkantoor aan de Doornse Dorpsstraat komen dertig fietsparkeerplaatsen. Aan de overzijde, bij cultuurhuis Pléiade, komen nog eens acht nieuwe fietsbeugels. Bovendien krijgt de bushalte aan de zuidkant van de Dorpsstraat een extra abri (wachthuisje).

Michiel Schaaij

ZONNEPANELEN Om de provinciale subsidie niet mis te lopen, wordt het plan nog voor het einde van dit jaar uitgevoerd. Wethouder Veldhuizen overweegt nog om zonnepanelen op de abri's te plaatsen. Op die manier wil hij gehoor geven aan een onlangs aangenomen voorstel van de D66-fractie in de gemeenteraad. De zonnepanelen moeten betaald worden uit de besparing door

het aftreden en niet vervangen van D66-wethouder Jan Willem van Dongen, in mei van dit jaar.

SPITSVERKEER Ook rond het NS station in Maarn wil de provincie meer fietsenstallingen gaan plaatsen. Die worden waarschijnlijk later deze winter gerealiseerd. De eerder voorgestelde aanleg van extra parkeerplaatsen voor auto's bij het station gaat niet door. Volgens de provincie is er in het Maarnse dorpscentrum te weinig plek. Ook de verplaatsing van de bushalte op het 5 mei-plein is van de baan. Die maatregel heeft niet de gewenste afname van het spitsverkeer tot gevolg, denkt de provincie.