Programma Heuvelrug duurzaam en Klimaatneutraal bekend

HEUVELRUG Het programma van de werkconferentie Heuvelrug Duurzaam en Klimaatneutraal is bekend. Er zijn zes werkateliers. Aanmelden is mogelijk tot en met 23 juni.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt deze werkconferentie om te komen tot een duurzame en klimaatneutrale gemeente. De bijeenkomst vindt plaats op 29 juni van 18.00 tot 22.00 uur in het Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13 in Doorn. Er zijn zes verschillende werkateliers, georganiseerd door diverse initiatiefnemers.

1) Rijden we allemaal elektrisch in 2035? Dit atelier begint met een presentatie van Robin Berg, directeur van Lomboxnet en initiatiefnemer van Smart Solar Charging in Lombok. Vervolgens worden projecten voor elektrisch rijden verder uitgewerkt.

2) Postcoderoos, kansen voor zonnepanelen voor ondernemers en particulieren, door Heuvelrug Energie. Heeft u een dak over, overweegt u te investeren in zonnepanelen op uw dak, of bent u op zoek naar een dak voor zonnepanelen? In dit werkatelier leert u over het hoe en waarom van de Postcoderoos.

3) Kleur haar natuurlijk, duurzame kapper. Hoe kunnen consumenten, kappers, overheden en onderzoekers samen gericht werken aan een verduurzaming van het maatschappelijk fenomeen 'haarkleuren'?

4) Financieringsmogelijkheden voor verduurzaming. Dynova vertelt u graag over de diverse subsidiemogelijkheden voor duurzame initiatieven. 

5) Wilt u iets met water in uw huis of buurt? Samen aan de slag met duurzaam water gebruik in huis of in de gemeente. Initiatiefnemer is Carli Aulich.

6) Actieplan voor sportieve verduurzaming! Doe mee met het actieplan voor duurzaamheid in sportgebouwen. Door Tijn Dries van De Twee Marken.

Voordat de werkateliers beginnen, scherpt een natuurfilosoof onze gedachten over duurzaamheid flink aan. Iedereen is welkom. Bij slecht weer wordt gezorgd voor een droog alternatief. Iedereen die deel wil nemen aan de werkateliers moet zich uiterlijk 23 juni opgeven via de website van de gemeente.

Wethouder Hans Nijhof: ,,Het klimaat, een groene en schone gemeente, het gaat ons allen aan! Dat zie ik ook aan de vele ideeën die zijn ingediend voor een duurzame, klimaatneutrale gemeente. Ik ben enthousiast over de enorme betrokkenheid waarmee iedereen aan de slag is. Van zelf een project vormgeven, tot klankborden tot samen aan de slag gaan in een ronde tafel of werkatelier. Van zoeken en kleine stapjes maken tot een aanpak in zeven mijlslaarzen. Het krioelt."