• Marc Satijn

PostNL raakt sorteercentrum niet kwijt

DOORN De vastgoedtak van PostNL wil dat de gemeente detailhandel toestaat op het bedrijventerrein aan de Velperengh, tussen Doorn en Driebergen. Het bedrijf zit in zijn maag met het voormalige sorteercentrum, dat in maart vorig jaar werd gesloten. Volgens website Funda in business moet het pand 1,2 miljoen euro opbrengen. Eigenaar Post NL Real Estate uit Den Haag raakt 1het echter aan de straatstenen niet kwijt.

Om de belangstelling voor het oude sorteercentrum aan te wakkeren, vraagt PostNL in een brief aan het college om het verbod van detailhandel op te heffen. Volgens het postbedrijf zou het pand geschikt zijn voor een winkelfunctie, onder andere

dankzij de goed bereikbare ligging en de aanwezigheid van voldoende parkeerruimte. Door het perceel een andere bestemming te geven kan de gemeente langdurige leegstand voorkomen en dat zal ook het functioneren van de rest van het gebied ten goede komen, aldus PostNL. Op dit moment is het oude sorteercentrum tijdelijk in gebruik bij een autohandel.