• Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

    Bron: VVD

Staatssecretaris in gesprek in Amerongen

AMERONGEN Staatssecretaris Sociale Zaken en werkgelegenheid Tamara van Ark komt zaterdag 21 maart naar Amerongen. Ze neemt plaats op de bank in restaurant Buitenlust en gaat in gesprek met de Amerongse ondernemer Saskia van Rosmalen, wethouder Hans Waaldijk en een medewerker van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Belangstellenden kunnen zich opgeven en kunnen ook hun vragen stellen.

Initiatiefnemer voor het gesprek is de lokale VVD. Raadslid Tim Rooijakkers zal het gesprek leiden: ,,Op 21 maart is het de bedoeling dat de VVD zich landelijk laat zien. Zo kon het ook gebeuren dat er een staatssecretaris beschikbaar was en het is gelukt haar hier te krijgen. Overigens heeft het gesprek niets met VVD-standpunten te maken, iedereen kan aanschuiven."

Het programma is van 10.00 tot 12.15. Rooijakkers: ,,Natuurlijk hebben we de onderwerpen gekozen die binnen het takenpakket van Tamara van Ark passen. We beginnen op de bank met Saskia van Rosmalen. Haar bedrijf 'Onbeperkt aan de slag' brengt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en werknemers bij elkaar. Met behulp van drie stellingen vindt een discussie plaats, waar ook het publiek zich in mag mengen. Het gaat dan bijvoorbeeld over of werken altijd moet lonen en een inclusieve arbeidsmarkt."

Later schuift wethouder Hans Waaldijk ook aan op de bank. ,,In zijn portefeuille komen de onderwerpen schulden en armoede ook voor", vertelt Rooijakkers. ,,Het is interessant om landelijk en lokaal beleid daar over te vergelijken. Het laatste onderwerp, de voedselbank, sluit daar mooi op aan."

De toegang is gratis. Deelnemers wordt gevraagd een product mee te nemen voor de voedselbank. Aanmelden kan door te mailen naar Tim Rooijakkers: thmg.rooijakkers@gmail.com