• Lex van Lieshout

Politie zoekt getuigen straatroof Driebergen

DRIEBERGEN Een 86-jarige vrouw uit Driebergen gaat op woensdag vaak naar de markt op de Traaij. Zo ook woensdag 13 mei. Onderweg naar huis wordt ze beroofd van haar bankpas. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde 10 juni aandacht aan de zaak.

Het begint als de vrouw afrekent bij de kaasboer op de markt. Terwijl ze haar pincode intoetst, komt een vrouw dichtbij haar staan en duwt tegen haar aan. Ze kijkt de pincode af. Meteen daarna belt ze iemand heel kort en spreekt in een Oost-Europese taal.

De bejaarde vrouw stopt haar boodschappen en portemonnee in de tas van haar rollator en loopt over de Laan van Blommerweert naar huis. Als ze een steegje inloopt, pakt een man haar plotseling van achteren vast. Hij houdt een wegenkaart voor haar gezicht en vraagt haar de weg. Ondertussen merkt ze dat een vrouw de portemonnee uit haar tas pakt. Dat is een andere vrouw dan die tegen haar aanduwde bij de kaasboer.

De vrouw gooit de portemonnee weg en gaat er dan samen met de man vandoor. Het slachtoffer raapt haar portemonnee op en ziet dat haar bankpas weg is. Later die middag blijkt dat de daders hebben geprobeerd te pinnen met haar pas, maar gelukkig is het ze niet gelukt om geld op te nemen.

De signalementen van de verdachten zijn als volgt:

De eerste verdachte is een vrouw met een getinte huidskleur. Ze is circa 1,63 meter lang. Ze heeft halflang grijs tot zwart haar. Ze droeg een lichtgekleurde zomerjurk. Ze had een beige tas bij zich.

De tweede verdachte is een vrouw van ongeveer 40 jaar met een getinte huidskleur. Ze is ongeveer 1,65 meter lang. Ze heeft zwart haar tot op de schouders. Ze droeg een zalmkleurige blouse en een witte broek.

De derde verdachte is een man van tussen de 40 en 45 jaar met een getinte huidskleur. Hij is tussen de 1,85 en 1,90 meter lang. Hij droeg een grijze pet, een spijkerjack en een donkere broek.

Wie iets gezien heeft van de straatroof of weet wie deze verdachten zijn, kunnen contact opnemen met de Opsporingstiplijn van de politie

0800-6070. Anoniem kan ook, via 0800-7000.