• Redactie

Politie zoekt eigenaren van gestolen fietsen

DRIEBERGEN Bij het station Driebergen-Zeist zijn twee fietsendieven betrapt. De politie heeft de verdachten gearresteerd en de gestolen fietsen in beslag genomen. Maar het is nog onbekend van wie die fietsen zijn.

Tot nu toe is er geen aangifte van diefstal van deze fietsen gedaan. De politie hoopt dat de eigenaren hun gestolen fiets herkennen van de foto's. Het gaat om een zwarte dames fiets van het merk Kronan, met rode velgen en een rode kettingkast. Achterop de fiets zit een soort kentekenplaatje met daarop FB525. De andere fiets is een herenfiets van het merk Empo.

BETRAPT De gestolen fietsen zijn in beslag genomen nadat een oplettende inwoonster uit Driebergen twee mannen ziet die zich nogal verdacht gedragen bij de fietsenstalling van het station. Ze blijft even op ze letten en ziet even later dat de twee aan een slot staan te rommelen en vervolgens wegfietsen op fietsen die niet van hen zijn. De vrouw belt dan meteen 112. Agenten gaan naar het station en de vrouw wijst ze in welke richting de dieven zijn weggefietst. De agenten gaan op zoek en zien de twee mannen even verderop fietsen. Het is meteen duidelijk dat ze rijden op gestolen fietsen; de sloten ontbreken en één van hen heeft gereedschap bij zich, waar je een fietsslot mee open kunt maken. De twee mannen blijken een 17-jarige jongen uit Friesland en een 18-jarige man uit Leersum te zijn. Ze worden gearresteerd.

EIGENAARS De politie roept mensen die u één van de fietsen herkennen als hun eigendom of weten wie de eigenaren zijn op om contact op te nemen met de politie via het gratis telefoonnummer 0800-6070.