• Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht

Politie toont reconstructie gewapende overval Driebergen

DRIEBERGEN De politie heeft gisteren in het tv-programma Opsporing Verzocht een reconstructie laten zien van een gewapende overval op een sigarenwinkel in Driebergen. De politie is nog altijd op zoek naar de daders.

Drie jongens overwillen vrijdag 30 december 2016 een echtpaar van begin 70 in hun sigarenwinkel aan de Hoofdstraat in Driebergen. De oudste van de daders wordt slechts 18 jaar oud geschat, maar heeft wel een vuurwapen bij zich.

VUURWAPEN Het is koopavond geweest die vrijdag wanneer om 21.00 uur drie gemaskerde jongens de sigarenwinkel binnenkomen. De langste van de drie, hij is zo'n 1.80 meter, bedreigt de eigenaar met een vuurwapen. Geld willen de overvallers hebben en ze zetten hun eis kracht bij door de eigenaar op het hoofd te slaan.

HUISKAMER De slachtoffers wonen achter de winkel. De vrouw van het echtpaar weet naar de huiskamer te komen en zij doet direct de deur achter zich op slot. Terwijl zij de politie belt, moet haar man toezien hoe de daders wat pakjes sigaretten stelen. Ook proberen ze een lotenmachine open te krijgen, omdat ze denken dat het een kassa is.

De overvallers proberen de deur open te breken die naar het woonhuis leidt, maar dat lukt niet. Dan gaan ze er haastig vandoor, volgens een getuige in de richting van de Van Rijckevorselstraat. Het laatste dat van de daders is gezien, is dat ze de Florastraat in renden.

SIGNALEMENT De dader met het pistool wordt geschat op ongeveer 18 jaar oud en 1.80 lang. Hij heeft een slank postuur en sprak Nederlands met een Marokkaans accent. Zijn twee handlangers zijn vermoedelijk niet ouder dan 16, zijn ongeveer 1.60 meter lang en hebben een iel postuur.

SPORTTAS Eén van de overvallers heeft in de tabakszaak een sporttas achtergelaten van het merk Spilbergen. Zulke tassen worden verkocht bij de winkelketen Action. Het is mogelijk dat die tas kort voor de overval is aangeschaft. Wellicht zet dat iemand aan het denken.

Mensen die denken te weten wie de jongens zijn, of mensen die de tas herkennen, kunnen contact opnemen met de politie op tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000.

Bron: Opsporing Verzocht.