• Menno Bausch

Politie ontmantelt hennepkwekerij op de Traaij in Driebergen (update)

DRIEBERGEN Naar aanleiding van een tip heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontruimd in een woning boven een winkel op de Traaij in Driebergen.

Het ging om meerdere ruimtes waar in totaal zo'n vierhonderd planten gevonden werden. Alle materialen en planten zijn verwijderd. Burgemeester Frits Naafs zorgt ervoor dat het pand verzegeld en gesloten wordt, evenals kort geleden op de Loolaan gebeurde.

UPDATE Woensdag werd bekend dat er drie inbrekers, twee 30-jarige mannen uit Den Bosch en een 18-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden. De inbrekers leidden de politie naar de hennepkwekerij. Ze werden betrapt toen zij via een bovenlicht een bovenwoning aan de Traaij naar binnen waren geklommen.

Dankzij een alerte getuige arriveerde de politie toen de mannen nog in de woning waren. De agenten sommeerden de verdachten om naar buiten te komen en rekenden hen in. Een auto werd in beslag genomen. Met een machtiging ging de politie de volgende dag het pand binnen en stuitte daarbij op twee ruimtes met een hennepplantage. In totaal werden bijna 400 planten aangetroffen. Ook bleek sprake van diefstal van stroom.

De kwekerij is ontmanteld en alle goederen zijn in beslag genomen ter vernietiging. Nader onderzoek moet uitwijzen of de inbraak verband hield met de aanwezigheid van de hennepplantage. Ook wordt nader onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.