Politie nog steeds op zoek naar verdachte verkeersruzie

AMERONGEN Een 56-jarige man uit Amerongen is zaterdag 31 oktober expres aangereden toen hij op de N225 een automobilist aansprak op zijn roekeloze rijgedrag. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Het televisieprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde woensdag 2 december aandacht aan de zaak. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

De man uit Amerongen rijdt rond 19.15 uur op de Koningin Wilhelminaweg richting Elst. Plotseling snijdt een andere automobilist hem de weg af. Het gaat om de bestuurder van een blauwe Peugeot, vermoedelijk een oud model type 206. Vervolgens ziet de man dat de Peugeot even verderop bijna twee voetgangers van het zebrapad rijdt. Dat maakt hem zo boos dat hij besluit de bestuurder aan te spreken.

Hij haalt de Peugeot in en dwingt hem vlak voor de rotonde ter hoogte van de Burgwal te stoppen. Hij stapt uit en loopt op de bestuurder af. Die rijdt vol gas achteruit, stuurt bij en rijdt recht op de man af. De Ameronger wordt geschept, rolt over de motorkap en komt met een harde klap op het asfalt terecht. Getuigen zien de Peugeot wegrijden in de richting Elst. Ze komen het slachtoffer te hulp en bellen 112. De Ameronger heeft zware kneuzingen.

De politie doet opnieuw een beroep op getuigen: heeft u gezien dat de bestuurder van de Peugeot de Ameronger aanreed? Weet u misschien wie de bestuurder van de Peugeot is? Heeft u meer informatie over de Peugeot, bijvoorbeeld over het kenteken? Zij die meer weten kunnen bellen met de gratis Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op politie.nl. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Bron Video: Bureau Hengeveld