• 112Heuvelrug.nl

Politie en inwoners gaan inbrekers aanhouden

DRIEBERGEN De politie houdt in de week van 7 tot en met 11 december voor de tweede keer in de gemeente een heterdaadoefening. De politie oefent in Driebergen het op heterdaad aanhouden van inbrekers. Hierbij wordt een nepinbreker gezocht in de wijk.

De politie oefent regelmatig werksituaties. Doordat de politie oefent met de procedures, zullen werkelijke heterdaad opsporingsacties beter kunnen verlopen. Niet alleen de agenten, maar ook inwoners van Driebergen gaan op zoek naar de 'inbreker'. In deze oefening wil de politie met inwoners samenwerken en worden zij via Burgernet actief gevraagd om mee te doen.

Burgernetdeelnemers kunnen in deze periode worden benaderd om deel te nemen aan deze oefening. Ook niet-Burgernetdeelnemers kunnen alert zijn en reageren. Bel bij een verdachte situatie meteen 1-1-2 om de locatie, het voorval en het signalement door te geven. De 1-1-2-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken.

Meer informatie en aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl voor iedereen vanaf 16 jaar.