• 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug

Poging tot plofkraak in Leersum

LEERSUM De politie uit verschillende regio's zijn vanochtend naar Leersum gegaan voor een poging tot plofkraak. Rond 03.00 uur kwam er een melding binnen van een inbraak bij de Albert Heijn aan de Honingraat. Twee personen waren via een ingeslagen ruit naar binnen gekomen. De politie, met ondersteuning van een politiehelikopter, kwam ter plaatse en zagen een verdacht pakketje aan de pinautomaat in de supermarkt hangen.

De twee daders waren op dat moment al vertrokken. Er waren twee personen gezien die wegreden op een rode scooter. Agenten gingen samen met de politiehelikopter op zoek naar de daders.

De explosieven die de daders bij de pinautomaat hadden gelegd, waren nog niet ontploft. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam ter plaatse en zijn met een robot naar binnen geweest. Het winkelcentrum, de parkeerplaats en de toegang tot de omliggende woningen waren geblokkeerd. Ongeveer 50 woningen werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden opgevangingen in woonzorgcentrum de Schermerij.

UPDATE Het explosief bij de pinautomaat aan de Honingraat in Leersum is veiliggesteld door de EOD en werd naar een veilig plek gebracht. De bewoners kunnen inmiddels hun woning weer in. De politie doet onderzoek en komen ook graag in contact met getuigen.