• Jonathan Gregson

Pizzeria Driebergen verliest rechtszaak

DRIEBERGEN De eigenaar van pizzeria La Gondola heeft geen recht op een schadevergoeding van de gemeente. Dat heeft de Utrechtse rechtbank bepaald in een procedure die door de horeca-ondernemer El Bachier Boughrara was aangespannen. De Driebergse pizzabakker vindt dat hij een flinke schade had geleden, nadat de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn restaurant op slot deed. Maar de rechter vindt dat de gemeente niet onrechtmatig handelde.

HARDDRUGS Drie jaar geleden liet burgemeester Frits Naafs het Italiaanse restaurant aan de Traaij sluiten, nadat de eigenaar door de politie was aangehouden. In de auto waarin hij zat werden ook harddrugs en een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. De politie en de gemeente vermoedden dat de eigenaar van La Gondola betrokken was bij de handel in verdovende middelen en het witwassen van crimineel geld.

GEBREK AAN BEWIJS Het Utrechtse Regionaal Informatie- en Expertisecentrum, dat gemeenten helpt bij de bestrijding van de georganiseerde misdaad, adviseerde Naafs om La Gondola te sluiten. Wegens gebrek aan ,,onvoldoende wettig en overtuigend bewijs" sprak de meervoudige strafkamer van de Utrechtse rechtbank El Bachier Boughrara echter vrij, waarna de gemeente toestemming aan de restauranthouder gaf om zijn zaak weer te openen.