• Archieffoto ter illustratie.

    Archief BDUmedia

Pinautomaat terug bij Albert Heijn Leersum

LEERSUM In de Leersumse Albert Heijn zal de ING Bank op vrijdag 22 juni een pinautomaat plaatsen. Deze vervangt de machine die na de mislukte plofkraak op 29 december 2017 in onbruik raakte. Met de komst van de nieuwe pinautomaat wordt het aantal veiligheidsmaatregelen onder meer uitgebreid met mistgeneratoren in de winkel en een flashlight bij de automaat. Manager Nico Spierenburg: ,,Er gebeurt meer, maar we kunnen niet alle maatregelen delen, juist in verband met de veiligheid. Maar ook onze alarminstallatie wordt vervangen en we treffen diverse tijdvertragende maatregelen."

Aan het plaatsen ging een uitvoerig overlegtraject vooraf, gezien de weerstand onder omwonenden en vanwege de zorg vanuit de gemeente voor hun veiligheid. ,,Sinds januari hebben we overlegd met de burgemeester, de politie, de ING bank, externe adviseurs en omwonenden," vertelt Spierenburg. ,,Samen hebben we gekeken naar alternatieve locaties, want zowel de gemeente als ondernemers als klanten, stellen een pinautomaat in het centrum op prijs. Na het beoordelen van de alternatieven, is de gezamenlijke conclusie geweest, dat terugbrengen in de Albert Heijn onder voorbehoud van aanvullende en state-of-the-art veiligheidsmaatregelen het beste is. Eigenaar Klaas-Jan Koelewijn is bereid de investeringen daarvoor te dragen. Ik heb zelf met een vertegenwoordiger van de ING bank alle direct aanwonenden bezocht om het terugplaatsen te bespreken. Op één na hebben zij hier geen problemen mee."

Spierenburg verwacht dat er in de toekomst zeker nog wel eens een ruit zal sneuvelen, maar dat de schade daartoe beperkt zal blijven.